Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Лъч" - страница 2
Първата любов, е като лъчите на изгрева, озарява с красотата си всичко, на което хвърля поглед.
Мери Рено
През пролуките на облаците слънцето грееше и с ярките си лъчи озари красивата земя.
Петер Кристен Асбьорнсен
Върнах се, гледам Слона, който стои на прозореца, както в деня, когато се срещнахме в офиса. Тук той се обърна. Въпреки че не каза нито дума, аз отгатнах всичко по лицето му. Залязващото слънце надникна в стаята и аз застанах под лъчите му. Но ми се стори, че светлината и топлината идват от Слона.
Пол Скот
Над реката златен лъч на слънцето мина през множеството оловни дъждовни облаци.
Стивън Крейн
Каква е реакцията ви, когато вашият любим влезе през вратата? Слънцето изгря ли, или чуваш далечни тътнежи на гръмотевици? Утаява ли се студен лед около сърцето ви, знаейки, че пътят пред вас ще бъде изпълнен с хлъзгави петна, или можете да се облегнете и да се насладите на слънцето? Мислете за сърцето и душата си като за времето и слушайте какво ви казват. Имате право да усетите топлината на слънчевите лъчи, но да стигнете до това топло място може да означава, че първо трябва да преживеете няколко дъждовни дни.
Рейчъл Абът
Слънцето започна да залязва зад Витлеем и лъчите се пробиваха през някои бели и сиви облаци. Имаше лек и красив хлад от есенния въздух. Благодарих за този прекрасен ден и за това, че слънцето не различава палестинец от израелец, християнин от мюсюлманин или евреин, и азиатец от американец или африканец, и се запитах: Ако слънцето грее над всички нас като един, колко повече Създателят на слънцето ни вижда и обича всички като един?
Тед Декър
Вертикалните лъчи на обедното слънце освободиха предметите от техните сенки.
Федерико Андахази
Похвалите са отразените лъчи на добродетелта.
Френсис Бейкън
Надеждата сама по себе си е като звезда - не се вижда на слънчевите лъчи на просперитета и се открива само в нощта на несгоди.
Чарлс Х. Спърджън
През 1984 година Джордж Оруел пише за свят, в който единственият цвят, който може да се намери, е в агитационните плакати. Такъв е случаят в Северна Корея. Изображенията на Ким Ир Сен са изобразени в живи цветове. От лицето му излизат жълти и оранжеви лъчи: той е слънцето.
Барбара Демик
За да намерите изход е достатъчен дори и слаб лъч.
Валтер Мьорс
Тънкият лъч надежда е по-добър от тъмният мрак.
Виктор Метос
Дори не ме интересува, че слънчевите лъчи ще изгорят за броени години, приключвайки целия живот на земята, добре, пет милиарда години, но все пак познайте какво? Не ме интересува. Благосъстоянието е прекрасно нещо.
Джанди Нелсън
Лъч на красотата в миг на око Отблъсква облаците от сърцето.
Джон Кийтс
Лъчът на въображението или на мъдростта може да просветли вселената и да светне в отдалечени векове.
Джордж Бъркли
Изчислено е, че една трета от всички корали за изграждане на рифове, една трета от всички сладководни мекотели, една трета от акули и лъчи, една четвърт от всички бозайници, една пета от всички влечуги и една шеста от всички птици са насочени към забрава.
Елизабет Колбърт
Човек е сътворен от шепа мръсотия и вода. Защо да не може жената да е изплетена от роса, земни изпарения и слънчеви лъчи, от кондензираните остатъци от дъгата?
Жак Казот
Трябва да се примирим с факта, че единственият начин, по който можем да намерим уликата за тайната на лъчите, системите и йерархиите, се крие в изучаването на закона на съответствията или аналогията. Това е едната нишка, чрез която можем да намерим пътя си през лабиринта, и един лъч светлина, който свети през мрака на заобикалящото невежество.
Алис А. Бейли
Разкажете ми приказки за немислим страх и немислима любов, в кълба, където нашето слънце е безименна звезда, или до която лъчите му никога не са достигнали.
Кларк Аштън Смит
Знанията в действителност са голямото слънце на небосвода. Неговите лъчи разпръскват живот и енергия.
Даниел Уебстър
Всичко прекрасно в човека е от лъчите на слънцето и от млякото на майката.
Максим Горки
Вярата прилича на лъч, надеждата - на светлина, а любовта - на слънчевия кръг. И всички те съставят едно сияние и една светлина.
Йоан Лествичник
Предишна
1
2
(Текуща)
3
Следваща