Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дефиниция" - страница 2
Колкото по-дискретни са уменията, толкова по-лесно е да се разработят оперативни дефиниции за тях. Когато уменията могат да бъдат операционализирани, е по-лесно да се създадат интервенции за подобряване на тези операции.
Пег Доусън
Предполагам, че дефиницията на антигероя в учебника е доста ясна - главен герой, който въплъщава не само героични характеристики, но и някои характеристики, които обикновено се считат за негероични, дори злодейски.
Пол С. Кемп
Най-добрият източник на знания относно най-ефективните методи за справяне с предизвикателствата на спорта за издръжливост е примерът, даден от елитните спортисти за издръжливост. Методите, на които най-големите спортисти разчитат, за да преодолеят най-трудните и най-често срещаните психически бариери за по-добро представяне, са практически по дефиниция най-ефективните методи за справяне за всички спортисти.
Мат Фицджералд
Любимият ми час като студент беше час по политическа теория за справедливостта. "Справедливост" едва ли е самоопределящ се термин и много по-умни хора от мен са разработили различни дефиниции през вековете. Класът постави Платон в единия край, а Ницше в другия и тръгвахме.
Пол С. Кемп
Религията по дефиниция е интерпретация; и по дефиниция всички интерпретации са валидни. Някои интерпретации обаче са по-разумни от други.
Реза Аслан
Не знам каква е дефиницията за кратка история и дори не ми се иска да отговоря на този въпрос. Това е нещо, за което някой от академичните среди би се замислил. Просто искам да разкажа една история и ако хората слушат и ако тя остане с вас, това е история.
Сандра Сиснерос
Визията за изключителни постижения е по дефиниция на няколко стъпки отвъд консенсуса и конвенционалната логика.
Скот Белски
Мисля, че определението за аутизъм е твърде широко. Трябва да запомните, че дефиницията на аутизъм е поведенческо профилиране.
Темпъл Грандин
Аз съм писателка. Живея по дефиниция в свят на изобретения.
Терез Ан Фаулър
Стандартната дефиниция на изкуствен интелект е тази, която не разбираме.
Бил Джой
По ирония на съдбата, стандартното лечение на диабета от 1970-те години е диета с ниско съдържание на мазнини и високо въглехидрати - същата диета, която допринася за проблема на първо място! Не бихме дали лактозата на млечната захар на някой с непоносимост към лактоза. Какъв е смисълът да се дава толкова много въглехидрати на някой, който по дефиниция има непоносимост към въглехидрати?
Дейвид Лудуиг
Не може да има истинска дефиниция на нормалното, защото животът се променя непрекъснато.
Джейн Ан Кренц
Син или дъщеря във всяко човешко семейство се раждат или осиновяват от родителите. По дефиниция детето не може да бъде и двете. Но с Бог и двамата сме родени от Него и приети от Него.
Джери Бриджис
Мисля, че дефиницията за книга се променя.
Джеф Безос
Златните векове, почти по дефиниция, са минали: радостната наивност никога не трае вечно.
Джонатан Уилсън
Знам, че правилният избор по дефиниция е средството, чрез което животът кристализира загубата.
Еймър Тауълс
Нито в дефиницията си, нито в примерите, илюстриращи какво представляват мемите, Докинс не споменава нещо, което би различавало мемовете от концепциите.
Ернст Майр
Дефинициите са временни вербализации на понятията, а понятията - особено трудни понятия - обикновено се ревизират многократно, докато нашите знания и разбиране нарастват.
Ернст Майр
Синът ми, който е в спектъра, е много строг мислител. Той се нуждае от ясни дефиниции за добро и грешно. Всичко мъгляво или сиво го обърква. Например, ако се опитам да го накарам да разбере, че един приятел се е държал лошо, той често ще се разстрои с мен, защото в книгата си приятел е "добър човек" по дефиниция.
Клер Лазебник
Сблъсъкът между науката и религията не е показал, че религията е фалшива, а науката е вярна. Той показа, че всички системи за дефиниция са свързани с различни цели и че никоя от тях всъщност не "схваща" реалността.
Алън Уотс
Повечето християни са повече от доволни да живеят живота си, заобиколени от капаните на нашия свят, вместо да рискуват да ги загубят, превръщайки се в радикални християни. Радикален християнин (по моята дефиниция) е този, който ще постави Бог на първо място във всички решения, дори когато поставянето на Бог на първо място струва скъпо. В света на бизнеса това означава да поставите Бог на първо място, дори когато това струва пари. Това е истинската свобода - духовна свобода - за разлика от бизнес робството.
Лари Бъркет
Голяма дефиниция за това кой си ти като дизайнер, това е начинът, по който гледаш на света.
Лиандър Кейни
Предишна
1
2
(Текуща)
3
Следваща