Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Нож"
Ако людоедът се храни с вилица и с нож, това прогрес ли е? (183)
Станислав Йежи Лец
Холивуд е място, където ще ви забият нож в гърба, а след това ще ви арестуват за незаконно притежание на оръжие.
Реймънд Чандлър
Сексът като нещо красиво може скоро да изчезне. След като това беше нож, така фино пресечен, ръбът беше невидим, докато не се докосне и след това се наряза дълбоко. Сега е толкова тъп, че просто натъртва и оставя грозни следи.
Мери Астор
Ножовете са като кредитни карти; не излизайте от дома си без тях и винаги носете няколко.
Ричард Марчинко
Нямам търговска линия. Не продавам ножове или облекло. Въпреки че десетки пъти бях приет да одобрявам различни продукти от алкохолни напитки до авиокомпании до автомобили до фармацевтични продукти, успях да устоя на изкушението.
Антъни Бурдейн
Когато шимпанзетата заплашват, те отварят устата си и показват зъбите си. Това е малко като размахване на нож пред вас. Това е много примитивно и следователно странно.
Хелън Фишер
В бъдеще, когато Майкрософт остави недостатък в сигурността в кода си, това няма да означава, че някой хаква компютъра ви. Това ще означава, че някой поема контрола над вашия слуга робот и той стои на вратата на спалнята ви, като точи нож и ви наблюдава как спите.
Даниел Х. Уилсън
Музиката реже по-надълбоко от ножа.
Карлос Сантана
Дръжте го просто в кухнята. Ако използвате качествени съставки, нямате нужда от нищо фантастично, за да направите храната вкусна: просто нож, дъска за рязане и някои добри готварски принадлежности с незалепващо покритие и сте готови.
Къртис Стоун
Правата на човека бледнеят освен правата на машините. Във все повече градове, особено в големите метрополии на Юг, хората са забранени. Автомобилите узурпират човешкото пространство, тровят въздуха и често убиват престъпниците, които нахлуват на завладяната им територия и никой не си мръдва пръста, за да ги спре. Има ли разлика между насилието, което убива с кола, и това, което убива с нож или куршум?
Едуардо Галеано
Съдбата не се явява абстрактна - понякога тя е нож на роб, а понякога усмивка на неомъжена жена.
Ернесто Сабато
С памук или с нож да извадиш душата някому е въпрос на цивилизованост.
Веселин Георгиев
Гладът си е глад, но гладът, който се утолява с готвено месо, похапвано с вилица и нож, е съвсем друг глад, за разлика от онзи, при който месото се поглъща с ръце, нокти и зъби. Затова не само предметът на потребление, но също и начинът на потребление се създава от производството не само обективно, но и субективно. По такъв начин производството създава потребителя.
Карл Маркс
Хората идват при мен през цялото време и ме питат как оставам такъв, какъвто съм, и не е тайна. Първият урок, който готвачът трябва да научи, е как да борави с нож; второто е как да бъдеш около цялата тази храна.
Маркус Самуелсон
Споделянето на спомените му се чувстваше като предаване на остър нож. Нож, с който другите могат да се отнасят небрежно. Нож, с който може да го нарани.
Матю Кърби
Сънят е швейцарският армейски нож за здраве. Когато сънят е дефицитен, има болест и болести. И когато сънят е изобилен, има жизненост и здраве.
Матю Уокър
Една от най-разрушителните емоции, дошли с мъка, беше съжалението. С течение на времето в нея щеше да се установят други емоции, но съжалението винаги щеше да сече като нож.
Анджела Марсънс
Горчива е бавната раздяла с хората, които обичаш, по-добре да отрежеш изведнъж като с нож и да останеш отново сам в естествения климат на човека - самотата.
Никос Казандзакис
И тогава се случваше да изтегли своята, така да се каже, сила и да я сложи на камък. След това взема дървено чукало и бие с всичка сила. Нито най-малка вреда. Той обаче се страхува от ножа.
Пу Сунлин
Преди хиляда години китайците имаха напълно кодифицирана кухня, докато французите все още гризаха кости. Пръчиците за хранене съществуват от четвърти век пр.н.е. Вилиците се появяват в Англия чак през 1611 г. и дори тогава те не са били предназначени за ядене, а просто да държат месото неподвижно, докато го режете с ножа си.
Рут Райшил
Дори голямата любов умира, ако остър нож е вкаран в сърцето й.
Саймън Грийн
Моето оръжие винаги е бил езикът и винаги съм го използвала, но той се промени. Вместо да оформям думите като ножове сега, мисля, че те са цветя или мостове.
Сандра Сиснерос
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща