Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Войска" - страница 2
Знаете ли, че броят на жените, убити от мъжки партньор за период от десет години, е по-голям от всички жертви на нашите смели войски от Ирак и Афганистан.
Ава Майлс
Войска съществува, за да убива врага. Когато се използва за поддържане на реда сред собствения си народ, народът става враг.
Марк Хеншоу
Родителите учат децата на ценностите в своят живот, така както военните подготвят войски за вчерашните войни.
Михаил Гаспаров
При новината, че царят е изпратил икони на войските, за да им повиши морала, генерал Драгомиров шеговито каза: "Японците ни бият с картечници, но нищо: ние ще ги бием с икони."
Орландо Файджис
... силата на войската - в порядките, в покорството, в сдържаността.
Рафаело Джованьоли
Не се нуждаем от войски в чужбина - те не помагат на нашата отбрана.
Рон Пол
Когато съм упорита на работа, когато съм дълбоко в нея, няма друго чувство. За мен работата ми винаги е изграждането на нация от нищото. Това е комплектуване на войските. Това е рисуване на платно. Удря всяка висока нота. Това е маратон. Това е Бионсе. И това са всички тези неща едновременно.
Шонда Раймс
Бих умрял за страната си. Но аз бих предпочел да убия за това. Готви войските си. Маршируваме!
Браян Маклелан
...съветникът трябва да остави настрани, всички лаври на победа или успех да се обръщат публично към своя генерал, а в случай на неуспех - да открият причините, оправдаващи действията на командира и войските, и дори да поздравят за победата.
Василий Чуйков
Никоя нация не трябва да заплашва съседите си със струпване на войски по границата.
Джо Байдън
Нашите войски при всяка интензивност на военни действия няма да докоснат тръбата и заводите. Трябва да направите същото и от ваша страна.
Александър Проханов
Хитлер надцени значението на [технологията]. В резултат на това той би разчитал само на шепа отряд от щурмови оръжия или новите танкове "Тигър", за да възстанови ситуации, при които само големи войски могат да имат някакви изгледи за успех.
Ерих фон Манщайн
Всяка победа на нашите войски по суша или на вода, ме радва, като руснак в душа, и дава мисълта, как художник изобразявайки ги в пълнота.
Иван Айвазовски
ООН няма никакви войски; ние ги вземаме от правителствата.
Кофи Анан
Информирай цялата войска, че комуникациите са напълно прекъснати.
Ашли Брилиант
Най-добрата война е да разбиеш замисъла на противника; на следващо място – да разбиеш съюзите му; на следващо – да разбиеш войската му. Най-лошото е да обсаждаш крепости.
Сун Дзъ
През периодите на най-ожесточените сражения... лично на мене ми се удаваше да спя не повече от два часа на денонощие, и то с прекъсвания. За да поддържам физическите си сили и работоспособност, ми се налагаше да прибягвам до кратки, но чести физически упражнения на студа и силно кафе, а понякога и до двайсет минутно бягане със ски. Когато кризата в сраженията за Москва отмина, аз така дълбоко заспах, че дълго време не можеха да ме събудят. Тогава два пъти ми е звънял Сталин. Отвръщали му: "Жуков спи и не можем да го разбудим". Върховният казал: "Не го будете, докато сам не се наспи". През това време, докато съм спал, Западният фронт на нашите войски се придвижил напред на не по-малко от 10-15 километра. Събуждането се оказа приятно...
Георгий Жуков
- Какви контраудари, що за глупости са това?! - избухна И. В. Сталин. - Опитът е показал, че войските ни не знаят да настъпват... - И неочаквано на висок тон подхвърли: - Как можахте да си помислите да дадете Киев на врага? Аз не можах да се сдържа и отвърнах: - Ако мислите, че аз като началник на Генералния щаб меля само глупости, няма какво да правя тук. Моля да ме освободите от задълженията на началник на Генералния щаб и да ме пратите на фронта. Там определено ще допринеса по-голяма полза за Родината. Отново настъпи тягостна пауза: - Не се палете чак толкова - отвърна Сталин. - А между другото... то ние и без Ленин минахме, че и без вас ли няма...
Георгий Жуков
Не войски ви липсват, а способността да ги обедините и да действате енергично.
Наполеон Бонапарт
Трябва да се огледа цялата позиция и изгодата, която можем да получим от блатата и естествените препятствия; в такъв случай всяко препятствие е добро, защото позволява да защитим по-малоброен корпус от по-многоброен и принуждава неприятелят да преразполага войските си, което ни дава допълнително време за действие.
Наполеон Бонапарт
Освен сръбските чети в Северозападна Македония Хилми паша в съгласие с гръцките емисари създаде на югозапад гръцките** андарти. И така българските чети трябваше да се борят срещу три фронта: турската войска, която в потери ги преследваше, сръбските чети и гръцките андарти. Тежко стана положението на организацията. Ръководителите и в специален за целта конгрес решиха да вдигнат всеобщо въстание.
Антон Димитров
Голяма работа! Жандармите щяха да разстрелят най-много стотина избиратели! Е, та голяма работа ли е? Всичко на всичко щяха да се почернят около двеста къщи. Да речем, на другата неделя ще дойде войска и тя да разстреля, да избие най-много, най-много триста души. Колко къщи сирачета – петстотин къщи! Хепидже маслахат!...
Алеко Константинов
Предишна
1
2
(Текуща)
3
Следваща