Цитати на тема "Татко" - страница 2
Татко винаги казваше, че това, което го очарова в риболова, е спокойствието. Стоейки на брега, заобиколен от борова гора или с тялото си наполовина във водата, той каза, че е намерил идеалната позиция да медитира или просто да остави ума си празен. Сега подозирам, че това, което харесваше, беше тишината. Всяка минута със затворена уста беше време, спечелено от нещата, за които не исках да говоря.
Сантяго Ронкалиоло
Татко винаги е казвал, че този човек е направил това, което е направил от алчност, а Джонси е вярвал в това тогава, защото когато татко е казал нещо, това е неизменно вярно. Но сега Джонси не беше толкова сигурен. Може би го е направил, за да има топло място, където да седне една вечер, с някой познат, който да гледа и да мълчи до комфорт. Може би е знаел, че това струва повече от ферма земя или голяма купчина пари втора ръка, покрити с мръсните отпечатъци на ръцете на други мъже.
Донал Райън
Маркиза, колко време мина, откакто те видяхме? Виж, отидох да попитам имението за теб и прислужницата ти ми каза, че не получава. Омръзна ми да съществувам, татко, човек има право да се зачерква в живота, когато му е угодно, целият живот да го търпи. Кой, дъще? Към самия живот, татко, сега имам причина да се върна. Животът е това, което Бог ни е дал. Ти каза така и след като ми го даде, аз правя с него каквото си искам.
Кристина Лопес Барио