Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Четвърт"
При Вагнер се срещат очарователни моменти и ужасни четвърт часове.
Джоакино Росини
За четвърти път гледам този филм и трябва да ви кажа, че днес актьорите играха както никога досега.
Фаина Раневска
Колкото по-стар ставаш, толкова по-ясно виждаш, в какво е нещастието на този свят. Негово величество Шансът върши три четвърти от работата.
Фридрих II Велики
Да се боиш от любовта означава да се боиш от живота, а този, който се бои от живота е на три четвърти мъртъв.
Бъртранд Ръсел
Хората са добри или наполовина добри, или на четвърт добри и това се променя през цялото време – но дори и в най-добрия ден никой не е перфектен.
Колъм Маккан
Ще има... естествено уместно да се използва източно осветление за спални и библиотеки, западно осветление през зимата за бани и зимни апартаменти и северно осветление за картинни галерии и други места, където е необходима постоянна светлина; тъй като тази четвърт от небето не става нито светла, нито тъмна с движението на слънцето, но остава стабилна и неподвижна през целия ден.
Витрувий
И ще успееш ли? Да наистина, да наистина! Деветдесет и осем и три четвърти процента гарантирани!
Доктор Сюс
Любовта е три четвърти любопитство.
Джакомо Казанова
Повече от четвърт век ме познаваха, доколкото бях известен изобщо, като радикал.
Албърт Джей Нок
Контактът с очите е деликатен въпрос. Четвърт секунда срещане на очи вече е нарушение на договора, по който градът работи.
Дон ДеЛило
А годишните заседания на Асамблеята на лигата са в действителност официални мирни конгреси, обвързващи за участващите държави до степен, която повечето държавници преди четвърт век биха считали за утопични.
Карл Ялмар Брантинг
Ако хората говореха и четвърт от това, което мислят всъщност, този свят би бил рай.
Карлос Руис Сафон
Не разбирам тези хора, които считат, че като игнорираш нещо, то изчезва от само себе си. Нищо подобно - ако давате вид, че това не съществува, то ще набере сила. Европа дълго време е игнорирала Хитлер. В резултат той е изрязал четвърт свят.
Леми Килмистър
Три четвърти от грешките, които човек прави, са поради това, че той наистина не знае това, което си мисли, че знае.
Джеймс Брайс
Три четвърти от хората, с които ще се срещнете утре, жадуват съчувствие. Проявете го, и те ще ви заобичат.
Дейл Карнеги
Ненавиждам телефоните, защото аз не мога да гледам в очите този, с който разговарям. Забравям всичко, което ми казват по телефона. Ненавиждам бърборенето по телефона. Телефона трябва да се използва само за информация от типа: "Ще се срещнем след четвърт час" или: "Ела - домът ми гори."
Кийт Ричардс
Човешкият живот се живее само веднъж и затова ние никога няма да узнаем кое наше решение е било добро и кое - лошо. В дадена ситуация сме могли да решаваме само веднъж и не ни е бил даден втори, трети, четвърти живот, за да сравняваме различни решения.
Милан Кундера
Когато бях в четвърти клас, романист дойде да говори с моя клас по английски. Тя ни каза, че да си автор означава да седиш на кухненската маса по пижама, да пиеш чай с кучетата в краката ти.
Джей Кортни Съливан
Входящата ви поща е малко като машина за рулетка в Лас Вегас. Знаеш ли, просто го проверяваш и проверяваш и от време на време има някаква сочна малка част от наградата, като трите четвърти, които се появяват върху еднорък бандит. И това ви кара да се връщате за още.
Дъглас Рушкоф
Имам три живота: актриса, модел, продуцент. Понякога съм наясно, че има четвърти живот, който е малко пренебрегнат, който живея малко.
Елизабет Хърли
Три четвърти от лудостите, които вършим, са просто глупости.
Никола дьо Шамфор
Животът... е просто един лош четвърт час, съставен от прекрасни моменти.
Оскар Уайлд
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща