Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Доктор" - страница 2
Ти си идеалният процент, - каза доктора. - Ти се възстанови. Благодаря ти.
Ъруин Шоу
Всеки знае, какво магическо оздравяващо действие може да донесе една утешителна дума от страна на доктора и, обратно, как понякога убийствено... действа на болния суровото хладно изречение на доктора, не знаеш или не желаещ да знае за силата на внушението.
Владимир Бехтерев
Каква е връзката между нас със света, докторе? Нашите ръце ли са? Нашето чувство за допир? Нашите очи и уши? Нашето обоняние, може би всички тези неща? Това ли са връзките, които имаме със света около нас? Не, не са. Единствената истинска връзка, която имаме със света, е нашият ум. Да, сетивата ни могат да ни подадат информация, но информацията сама по себе си не означава нищо. Нашите умове са тези, които придават на нещата смисъл. Нашите умове създават света за нас. И умовете могат да грешат. Умовете могат да се объркат. Повредена. Тогава какво от света? Как се появява тогава? То също изглежда объркано и повредено.
Маркъс Седжуик
Баща ми в лекарската престилка не беше същият баща без нея. Един обикновен татко лъжеше, не изпълняваше обещанията си и често беше слаб и нещастен. Приличаше на някой, който утре може да бъде блъснат от кола на пешеходна пътека или чиния супа да се разлее в скута му. Този татко, татко доктор, беше Бог, Утехата и Джеймс Бонд.
Миленко Ергович
Мечтата на руските доктори - бедните никога да не се разболяват, а богатите никога да не оздравяват.
Михаил Задорнов
Аз не разбирам, как нашите доктори се учат на мъртвите, а лекуват живите.
Михаил Задорнов
Не здравите имат нужда от доктор, а болните.
Ноа Гордън
Докторе, ако да си кучка е здравословно, значи аз съм най-здравата проклета жена на лицето на земята.
Огастин Бъроуз
Времето се оказа лош доктор.
Татяна Корсакова
Така че, доктор Корс, ще кажете, че болката е много по-лошо зло в сравнение със сърбежа?
Уолтър Милър
Странна работа: аз винаги мога да разчета сметката, която ми е написал доктора, но никога не мога да разчета рецептата.
Питър Дън
Аз ще си изкарвам прехраната от живите, а не от мъртвите. Аз съм доктор, а не хиена.
Аксел Мунте
Докторе, в това писмо ще ви обясня всичко. Всичко е свързано с брат ми - русокосо румено момче, чиито тъмни очи винаги гледаха в далечината. И в нещо друго... В черната тишина.
Геза Чат
Доктор Каскарт умее да управлява над себе си, което означава, че е имал право да управлява над другите.
Алджернън Блекууд
44% от британците считат, че ние трябва да имаме космическа програма. Но Британия има космическа програма - Доктор Кой.
Джими Кар
Писателят е доктор, който обръща внимание само на терминални случаи - на границата между живота и смърта.
Джон Ървинг
Всеки може да усложни всичко, докторе. Отличителната черта на истинският гений е да направи сложното просто.
Джонатан Раб
Професията прави артиста психолог - наистина всеки герой ти изследваш, като доктор пациент.
Дмитрий Дюжев
Често ни се струва, че Финландия е страна с разделено самосъзнание, като доктор Джекил и мистър Хайд. И в доброто, и в лошото, ние се стремим еднакво към крайности.
Майкъл Бут
Едно от преимуществата на бедността е, че докторът ще ви излекува по-бързо.
Франк Хъбард
Докторе, кракът ме боли. Какво да правя?" Докторът: "Ами куцай!
Хени Янгмен
Докторът се обажда на г-жа Коен: "Г-жо Коен, чекът ви се върна." Г-жа Коен: "Същото направи и моят артрит."
Хени Янгмен
Предишна
1
2
(Текуща)
3
Следваща