Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Интервю" - страница 2
В моите интервюта с ветерани от Втората световна война понякога ми казват, че причината да се бият е, че като деца са научили разликата между правилно и грешно и не са искали да живеят в свят, в който преобладава погрешното, затова са се били.
Стивън Амброуз
Да бъдеш един от моите източници е изтощително. Не е едно интервю и сте готови. Продължавам да се връщам, докато усетя, че разбирам всичко.
Томас Фрийдман
Не можете да вземете своята комисионна, докато не извършите продажбата; Не можете да извършите продажбата, докато не напишете поръчката; Не можете да напишете поръчката, докато нямате интервю; И не можете да имате интервю, докато не се обадите!
Франк Бетджър
Разказите ми бяха преведени и имаха много рецензии, преди да имам интервю за някой международен или арабски вестник. Ако историите не бяха успешни, нямаше да ме попитате за позицията ми относно арабските фестивали и така или иначе нямаше да се интересувам от фестивалите, защото щях да се уединя и да пиша.
Хасан Бласим
Когато имате друго лице, което участва в интервюто, трябва да уведомите анкетирания.
Хуан Мануел Сантос
Ако журналиста не е счел за нужно да се подготви за интервю и да измисли интересни въпроси, и то и аз няма да се напрягам, измисляйки оригинално отговори.
Александра Маринина
Един съвет: Вашето интервю е за вас. Не става въпрос за училището, в което сте ходили, какво сте завършили, какъв е вашият успех или кои са вашите родители или познават. Повечето от тези неща са точно във вашето автобиография и може дори да са ви вкарали в стаята, но няма да ви отнесат много по-далеч.
Иванка Тръмп
Типичната ми сутрин включва известно време на бягащата пътека, но очевидно прескачам това много. Най-вече се събуждам, проверявам имейла си, след което се захващам за различните интервюта и въпроси и телефонни обаждания, които идват с това, че съм автор.
Карин Слотър
За бизнеса, правителството и образованието урокът е ясен: хората трябва да разчитат много повече на обективна информация и много по-малко на интервюта. Те дори може да искат да помислят за намаляване или отмяна на интервюта изобщо. Те ще спестят много време - и ще вземат по-добри решения.
Кас Сънстейн
Целта на нашия процес на интервю е да предвидим как ще се представят кандидатите, след като се присъединят към екипа. Ние постигаме тази цел, като правим това, което науката казва: комбиниране на поведенчески и ситуационни структурирани интервюта с оценки на когнитивните способности, съвестността и лидерството.
Ласло Бок
Най-лошата част от работата на футболиста? Интервюто.
Лионел Меси
Не трябва да говориш, преди да си наясно както точно имаш да кажеш. Ето защо се чувствам неудобно, когато давам интервюта. Репортерите ме питат какво, според мен, трябва да направи Китай спрямо Тибет. На кого му пука какво мисля аз? Аз съм просто актьор! Дават ми сценарий. Играя. Това е. Тук съм, за да забавлявам хората. В крайна сметка, ако се замислите, аз съм един възрастен мъж, който си слага грим.
Брад Пит
Преди година, слушах интервю по радиото с жена, която бе навършила 105 години. Когато я обявиха, очаквах да чуя слаб дрезгав гласец, но нейният глас беше твърд и прекрасен. Та каза: "Разбрах едно – остаряваш ли, не спирай с живота. Аз никога не спрях да правя онова, което правя, защото зная, че никога вече няма да имам шанса да се върна към нещо, което е отминало”.
Джуди Денч
Министрите ми са англофили, генералите - германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил. (споделян от царя и в други разговори превод на български на фразата от интервюто му за сп. Тайм от 20 януари 1941г.)
Борис III
Навремето в едно интервю бях казал, че ЦСКА не е никакъв отбор, защото го управлява Кольо Железаря (един от общите работници - б.р.). Извинявам му се. Кольо Железаря и другите около него са единствените професионалисти в ЦСКА. Другите само мислят за заплатата си.
Георги Димитров (футболист)
"Преди 15 години реших, че има бяло поле в шаха. Че не е развит в професионален план, че са необходими мениджъри, които да го промотират. И си казах защо не -имам всички предпоставки. Разбирам играта, говоря няколко езика, имам известен опит и другото бе въпрос на време. И смятам, че вече съм професионалист на високо ниво." - на въпрос как е попаднал в мениджърския бизнес, в интервю за Агенция "Фокус", 17.10.2005 г.
Силвио Данаилов
Не само по делото за Вальо Топлото, където дадените интервюта са повече от извършените процесуално-следствени действия, каквото и да значи това, но и с тази смешна проверка. ...Да търси за подкупи веществени доказателства, е все едно да накарате някой да си иска подкуп с писмена молба. Аз такъв случай не знам.
Татяна Дончева
"Имам убийствени планове за след края на света." (Телевизионно интервю след концерта в Арена Армеец)
Лили Иванова
"Като погледне човек делото което е заведено срещу Волен Сидеров половината са педерасти, сепаратисти, и др. подобни. Показателно е друго, че всеки един български политик, който говори за това, че България трябва да има свои национални интереси и си отстоява националните интереси, бива атакуван." Красимир Каракачанов в интервю от 17.06.2006 пред вестник Атака.
Красимир Каракачанов
Поради огромния натиск на медиите през последните две седмици, искам да потвърдя, че съм болен от СПИН. Смятах за коректно да пазя в тайна информацията досега заради близките ми. Но настъпи моментът приятелите ми и феновете да научат истината. Надявам се всички да се присъедините към лекарите ми в борбата с тази ужасна болест. Личният ми живот винаги е бил много специален за мен. Известен съм, че рядко давам интервюта. Така ще бъде и в бъдеще.
Фреди Меркюри
"Веднага се откроява интензивността на групата на ДСБ. Тя е с няколко пъти повече от останалите. Не ни радва, че ние сме много по-активни и много по-стабилно седящи, защото е хубаво да има много повече активни опозиционни политици." - в същото интервю относно възможностите на 50-те десни депутати в Народното Събрание.
Екатерина Михайлова
Не мога да се прехласвам от благодарности към публиката. Артистите много обичат в интервютата да ръсят фрази като "Моят бог е моята публика" или "За мен публиката е всичко". Как могат да са всичко четиристотин души в салона, дето и лицата им не различаваш? Какъв е тоя бог, дето толкоз лесно му се кланяш? Я по-полека.
Стоянка Мутафова
Предишна
1
2
(Текуща)
3
Следваща