Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Генерал"
Генералът, който печели битката, прави много сметки в крепостта си преди началото на сражението, Генералът, който губи прави само няколко сметки предварително.
Сун Дзъ
Анархизмът не е романтична приказка, а здравомислеща реализация на базата на пет хиляди години опит, който показва, че не можем да поверим управлението на живота си на царе, свещеници, политици, генерали и окръжни комисари.
Едуард Аби
Капитулацията не е позор. Така добрият генерал няма да завлича с идеи за борба и последния останал жив войник, също както и добрият шахматист няма да продължава предварително изгубената партия.
Карл фон Клаузевиц
Шанел, генерал дьо Гол и Пикасо са трите най-важни фигури на нашето време.
Андре Малро
Капитализмът беше достатъчно доволен при Хитлер, щастлив при Мусолини, много щастлив при Франко и в делириум при генерал Пиночет.
Джон Ралстън Сол
Генерал – това е ефрейтор, когото много пъти са повишавали в звание.
Габриел Лауб
Хората в рекламата, които пренебрегват изследванията, са опасни – също като генералите, които пренебрегват разкодирането на вражеските сигнали.
Дейвид Огилви
Генералите се готвят винаги за миналата война.
Уинстън Чърчил
На 73 години съм. Роден съм в Йерусалим. Аз съм първият министър-председател на Израел, роден тук. Аз съм единственият бивш генерал, който стана премиер.
Ицхак Рабин
Плахия генерал води стадо жертви.
Пиер Буаст
Когато генерал се оплаква от морала на войските си, е дошло време да погледне своят.
Джордж Маршал
За първи път чух за генерал Андерс и неговата армия преди повече от 50 години. Възхищавах му се тогава и все още му се възхищавам; и чувствам специална връзка с мъжете, жените и децата, които той спаси от глад, болести и служебно насилие. Тяхната е история за издръжливост и сила, която дава вяра в човешкия дух.
Норман Дейвис
Заветна кауза и генерал, който вдъхва увереност от предишния успех, са мощно средство за наелектризиране на армия.
Антоан-Анри Жомини
Тъй като развълнуваните страсти на враждебните хора сами по себе си са мощен враг, и генералът, и неговото правителство трябва да положат най-добрите си усилия, за да ги унищожат.
Антоан-Анри Жомини
Историята не се прави само от крале и парламенти, президенти, войни и генерали. Това е историята на хората, на тяхната любов, чест, вяра, надежда и страдания; на раждане и смърт, на глад, жажда и студ, на самота и скръб.
Луис Л'Амур
Английският генерал А. У. Нокс написа тогава на своето правителство, че милионната армия от болшевики може да бъде разбита, но когато 150 милиона руснаци не искат белите, а червените, то е безсмислено да се помага на белите.
Георгий Жуков
Постъпвайте като генерал Айзенхауер: никога не отделяйте и минута в мислите си за хора, които са ви неприятни.
Дейл Карнеги
Защото генералите са толкова глупави? Понеже се избират от средите на полковниците.
Жан Кокто
При новината, че царят е изпратил икони на войските, за да им повиши морала, генерал Драгомиров шеговито каза: "Японците ни бият с картечници, но нищо: ние ще ги бием с икони."
Орландо Файджис
Единствените хора, които вярват в правите пътища, са генералите и шофьорите на пощенски карети.
Ричард Фланаган
Това е много характерно за нашето общество: както войникът мечтае да стане генерал, така и всеки бандит в Русия мечтае за голям легитимен бизнес.
Анна Политковская
Генералите изчезват така бързо, както монетите от скъсан джоб.
Уилям Дитрих
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща