Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Шапка"
Церемония по дипломирането е събитие, при което лекторът за начало казва на хиляди студенти, облечени в еднакви шапки и тоги, че "индивидуалността" е ключът към успеха.
Робърт Орбън
Всеки човек под шапката си има свой театър, където се разгръщат драми, често по-сложни от тези, които са в театрите.
Томас Карлайл
Когато поздравите дама, шапката трябва да се свали и да се остави до края на живота ви. Нищо не изглежда по-глупаво от шапката.
Патрик О'Рурк
Ако грешките на най-добрия човек бяха изписани на челото му, той щеше да нарисува шапката си над очите.
Томас Грей
Изграждането на изкуството е синтез на живот в материализирана форма. Трябва да се опитаме да внесем под една и съща шапка не разцепен начин на мислене, а всички в хармония заедно.
Алвар Аалто
Костюм, шапка, добра работа и самотно пиянство през почивните дни - това е, което украсява един мъж.
Франк Синатра
Накриви шапката си – ъглите са въпрос на отношение.
Франк Синатра
Ако смяташ да си купиш три шапки, първо си отгледай още глави.
Мел Гибсън
Започваш като даваш шапката си, после даваш палтото си, после ризата си, после кожата си и накрая душата си.
Шарл дьо Гол
Някои на драго сърце биха носили фригийска шапка, ако би била шапка-невидимка.
Станислав Йежи Лец
Политикът си е политик, независимо дали носи костюм или смешна шапка.
Реза Аслан
Отвратен съм от всички религии. Религията е разделила хората. Не мисля, че има разлика между папата, носещ голяма шапка и парадиращ наоколо с димяща чанта, и африканец, който боядисва лицето си в бяло и се моли на скала.
Хауърд Стърн
Любовта е магьосникът, който издърпа човека от собствената му шапка.
Бен Хеч
Нужно е да се прекрати писането на плетящи жени или четящи мъже. Аз трябва да пиша на хора дишащи, чувстващи, любящи и страдащи. Хората са длъжни да проникват в святостта на това и да свалят пред картините шапки, като в църква.
Едвард Мунк
Цялата сянка на Човек е толкова голяма колкото шапката му.
Елизабет Бишъп
Повишаването на морското равнище, силните течения, топенето на полярните шапки, по-честите и опустошителни природни бедствия – всичко това повишава търсенето на хуманитарна помощ и помощ при бедствия.
Леон Панета
Аз мога да нося шапка, а мога и да не нося, но и в двата случая това си е тема за разговор.
Хеда Хопър
През тийнейджърските си години се бунтувах срещу мисленето на хората в Исландия, че чужденците са зли и че ако не носиш вълнена шапка и не ядеш овце, предаваш националното си наследство.
Бьорк
Хората мислят, че аз съм се родил със шапка и фрак.
Фред Астер
Обичам да знам какво празнувам, преди да си сложа парти шапка.
Маргарет Питърсън Хадикс
Водата покрива около 70 процента от земната повърхност. От това общо около 2,5 процента е прясна вода и по-голямата част от това е замразена в ледените шапки на Антарктида и Гренландия, в почвената влага или в дълбоките водоносни хоризонти, които не са лесно достъпни за човешка употреба.
Норман Борлауг
Животът още е и фокусник, който обича да вади зайци от шапката.
Анна Гавалда
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща