Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Реформа"
Именно това прави процеса на реформа изкуство, а не просто наука. Трябва да разработите стратегия, която ви казва какви мерки за реформа трябва да следвате и в каква последователност.
Вацлав Клаус
Всяка реформа, освен моралната е безполезна.
Томас Карлайл
Реформите започват там, където свършват парите.
Борис Немцов
В дългосрочен план най-важните промени, необходими за глобализацията, са реформи за намаляване на демократичния дефицит.
Джоузеф Стиглиц
Имам страст към реформата, към напредъка на човека и обществото. Не понасям чувството, че съм безполезен.
Жак Делор
Когато бизнес интересите... прокараха първата част от реформата на държавната служба през 1883 г., те очакваха, че ще могат да контролират еднакво и двете политически партии.
Карол Куигли
Днес обявяваме, че агенциите пускат своите окончателни планове за регулаторна реформа, включително стотици инициативи, които ще намалят разходите, ще опростят системата и ще премахнат излишъка и непоследователността.
Кас Сънстейн
Ако кажете: "Аз съм за равно заплащане", това е реформа. Но ако кажете: "Аз съм феминистка", това е вече трансформация на обществото.
Глория Стейнем
Лично аз не прибягвам до насилие - дори не силата на закона - да придвижвам моралните реформи. Предпочитам образование, аргументи, убеждаване и най-вече влиянието на примера - на модата.
Ръдърфорд Хейс
Опасно е да се изграждат системни реформи върху тясна връзка с едно конкретно правителство. Системните реформи се нуждаят от широко участие и подкрепа на обществеността. Това ги прави необратими.
Джордж Сорос
Реформата на нравите следва да се започва с реформа на законите...
Клод Адриан Хелвеций
Истинската реформа в здравеопазването не може да се случи във Вашингтон. Това трябва да се случи в нашите кухни, в домовете ни, в нашите общности. Всички здравни грижи са лични.
Мехмет Оз
Отново и отново упоритият отказ на царския режим да приеме реформите превръщаше това, което би трябвало да бъде политически проблем, в революционна криза... падането на царския режим не беше неизбежно; но собствената му глупост го направи така.
Орландо Файджис
Китай ще продължи да приема множество мерки за напредък на реформата и отваряне на финансовия си сектор, така че финансовият му пазар да може по-добре да се адаптира към финансовата модернизация и глобализацията.
Си Дзинпин
Често в името на културната цялост, социалната стабилност и националната сигурност демократичните реформи, основани на правата на човека, се противопоставят на авторитарните правителства.
Аун Сан Су Чи
Днес ние сме на етап икономически реформи, макар и това да не е много видимо.
Виктор Черномирдин
Наследството на родовия капитализъм е, че много хора виждат реформата като евфемизъм за корупция и саморазправа.
Джеймс Суровецки
Работниците, които идват в САЩ, виждат как заплатите и жизнения им стандарт се повишават рязко, просто като преминат границата. Това е хубаво нещо и е един от най-добрите аргументи за имиграционната реформа, дори ако рядко ще чуете политик да го направи.
Джеймс Суровецки
Училищната реформа не е достатъчна. Идеята за самото образование трябва да бъде оспорена.
Джон Гатоу
Ако иракчаните не успеят да приложат реформите, ако не успеят да се справят с насилието, няма нищо, което Съединените щати могат да направят, военно или по друг начин, което да реши тези проблеми. Те трябва да поемат основната отговорност да управляват себе си.
Леон Панета
Какви сте вие, какви реформи! Дори ме е страх да кихам силно. Не дай Боже да се търкулне камъче, след него ще следва лавина. Нашите хора не знаят ... какво представляват капиталистическите отношения. Икономическите свободи ще внесат хаос. Това ще започне ... Ще се избият помежду си.
Леонид Брежнев
Реформите трябва да бъдат завършвани от този, който ги е започнал. А ги започнах аз!
Михаил Горбачов
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща