Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Падение" - страница 2
Стремиш ли се да се понравиш, си близко до падението.
Епиктет
Защото какво съм аз за себе си без Теб, освен водач към собственото си падение?
Августин
По пътя на живота, по време на възходите и паденията, има толкова много мъгли, ледени ветрове и каменни блокове, висящи над главата.
Малкълм Лоури
Съществува ли човешкият живот без удовлетворяване на идеалите? Според мен такъв живот в същността си е безполезен. Това е лек път, когато винаги имаш това, което искаш. Това е път към падение.
Масутацу Ояма
Ако човек се е приспособил към своето нещастието толкова, че това да промени негово положение към по-добро е невъзможно, значи, той е достигнал последната си степен на падение.
Мишел Турние
Половин агония, половин надежда. Половин болка, половин екстаз. Половин скръб, половин радост. Половина падение, половин спасение.
Мия Шеридан
- Мисията винаги имат своите възходи и падения - изръмжа гигантът. - Смисълът е никога да не се предаваш, дори и да падаш от скала. Никога не знаеш какво може да се случи по пътя към дъното.
Нанси Фармър
Падението е неизменен спътник на страхът, и самият страх е чувство на пустота.
Осип Манделщам
Всички имаме своите възходи и падения и никога не трябва да се обвинявате за трудните си моменти.
Сандра Ан Тейлър
Едно от нещата, от които съм очарован като цяло, е възходът и падението на всичко, от цивилизации до семейства и компании.
Сатя Надела
Кучетата на бездомните са по-осведомени от кучетата в Бевърли Хилс. Защо? Защото те изследват, вървят напред, преминават през възходите и паденията в живота. Куче в богата среда, няма падения, освен това, което живее.
Сизар Милан
Един от неизменните модели на историята е възходът и падението на великите сили. Тези, които оцеляват, са тези, които се адаптират, когато светът се променя.
Стивън Кинзър
Нищо не е вървяло гладко с мен през целия ми живот. Всичко е имало възходи и падения, наляво и надясно и точно така се получи за мен, за съжаление.
Тайсън Фюри
Когато мъжете се смятат за ръководни длъжности, същите черти, които предсказват тяхното падение, често се погрешно - дори се празнуват - като знак за лидерство или талант.
Томас Чаморо-Премусик
... жените ще намерят милион доводи, само за да се предаде на мъжа, любовта и на една четвърт не се явява причина за тяхното падение...
Фредерик Сулие
Най-голямото падение е това, което е направено от височината на невинността.
Хайнер Мюлер
Колкото по-високо се възнесеш, толкова по-страшно е падението.
Хенри Райдър Хагард
Живота е подобен на американските възвишения. Той не е равен - има възходи, има и падения.
Владимир Кличко
Има и друга причина, поради която не трябва да се притесняваме да изразяваме истинските си чувства на личен език. Нашият темперамент, емоционалните възходи и падения са част от нас самите.
Йеспер Юл
Във всички времена моралистите не са преставали да се оплакват от рязко падение на нравите.
Йохан Хьойзинха
Според мен геният е нещо светло и тъмно, с възходи и падения, всички заедно.
Карсън Маккълърс
Падението предшества надменността.
Кони Уилис
Предишна
1
2
(Текуща)
3
Следваща