Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Безброй"
Отдавна мисля, че всеки, който нередовно - или никога - не вдига поглед и вижда чудото и славата на тъмно нощно небе, изпълнено с безброй звезди, губи усещане за своята основна свързаност с Вселената.
Брайън Грийн
Когато малодушието стане мода, неговите съмишленици са безброй и се маскират като търпение, разумност и какво ли още не.
Ерик Хофер
Безброй обърквания и чувство на отчаяние неизменно се появяват в периоди на голям технологичен и културен преход.
Маршал Маклуън
Има безброй много определения на Бога, защото неговите проявления са безчислени.
Махатма Ганди
Системата винаги ще бъде защитена от онези безброй хора, които имат достатъчно интелект, за да защитават, но не достатъчно, за да правят нововъведения.
Едуард де Боно
Причините и последиците са безброй по количество и разнообразие. Всичко се отразява на всичко. В тази вселена, когато едно нещо се промени, всичко се променя. Оттук и голямата сила на човека да променя света, променяйки себе си.
Нисаргадатта Махарадж
Поради привързаност, гняв и глупост съм извършил безброй грешки в речта, делата и мислите. Навеждам глава и се покайвам. Заклевам се от днес да започна отначало, да живея ден и нощ в съзнание и да не повтарям предишните си грешки.
Тик Нят Хан
Ню Орлиънс е една от най-вълнуващите, невероятни общности в света. Има толкова богата култура и история и има безброй неща за вършене.
Райън Рейнолдс
Понякога съм възхитен от западния пейзаж. Но аз не идентифицирам това състояние на ума като свързано със собствения ми произход, тъй като съм израснал на Запад, въпреки че със сигурност съм кръстосвал Невада безброй пъти, докато растях, а след това като млад възрастен, с коли и мотоциклети.
Рейчъл Къшнър
Виждал е забраната на книги, музика и филми, затварянето на театри и кина, забраната на футбола и всички други безброй начини, по които либийската диктатура, като луд ревнив любовник, прониква във всеки аспект от публичния и частния живот.
Хишам Матар
Ние се спускаме като камъчета в езерата на душите на другите и орбитата на нашите вълни продължава да се разширява, пресичайки се с безброй други.
Джоан Борисенко
Любовта дава името си на безброй отношения, които и се приписват, без тя да има нещо общо с тях, както дожът няма нищо общо с това, което става във Венеция.
Франсоа дьо Ларошфуко
Има безброй начини на поведение, които изглеждат смешни, макар да почиват на умни и здрави, но скрити основания.
Франсоа дьо Ларошфуко
В продължение на 50 години - тоест през по-голямата част от живота си за възрастни - работих неуморно за решението на две държави в лицето на безброй разочарования, както от страна на израелските правителства, така и от Палестинската автономия.
А. Б. Йехошуа
Отдавна съм озадачен от утвърдения манталитет и често налагана практика на по-дълги работни часове и по-малко сън. На работното място съществуват безброй политики по отношение на тютюнопушенето, злоупотребата с вещества, етичното поведение и предотвратяването на наранявания и заболявания.
Матю Уокър
Може би душата не е била основа, а мозайка, съставена от безброй малки прозрения и трансцендентни моменти.
Мери Джо Пътни
Историческият Йона, ако мога да говоря за него, се радваше, когато успя да излезе от утробата, но завистта към него живее във въображението на безброй хора.
Мортен А. Стрьокснес
Какво е вечността, ако не непрекъснатият поток на живота, който носи безброй песъчинки без имена, без лица, без памет? И как, как тези пясъчни зърна изведнъж придобиват имена, и лица, и любов, и памет?..
Наталия Солнцева
Твърде често нашата загриженост за конкретни хора днес означава пренебрегване на кризи, които ще навредят на безброй хора в бъдеще.
Пол Блум
По-радикалните учени настояват, че съществува присъщ сблъсък между науката и нашите дългогодишни концепции за съзнанието и морала: ако приемете, че мозъците ни са безброй по-малки компоненти, трябва да отхвърлите такива понятия като характер, похвала, обвинения и свободна воля.
Пол Блум
Сигурно е карал насам безброй пъти и въпреки това нямаше спомен за пейзажа. Трябва да е бил толкова погълнат от дневния ред и да е пристигнал точно на местоназначението им, че земята отвъд колата не е била нищо повече от една зеленина и фон на един хълм. Животът беше много различен, когато мина през него.
Рейчъл Джойс
Виждал съм безброй хора да правят избор да бъдат уверени. Ако по природа не се чувствате смели и уверени, можете да изберете отношение на увереност.
Рич Девос
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща