Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Предел"
Единственият предел на нашите вчерашни постижения ще бъдат нашите днешни съмнения.
Франклин Делано Рузвелт
Без значение колко е силно ехото от гръмките дела, и ехото и славата имат предел.
Абдурахман Джами
Съществува предел, след който търпението и търпимостта престават да бъдат добродетели.
Едмънд Бърк
Простотата е това, което е най-трудно от всичко на света; това е краен предел на опитността и последни усилия на гения.
Жорж Санд
Истинският тест за всяко изкуство е не дали творбата е вярно копие на природата, а дали достига предела в изкуството, чието предназначение е да доставя удоволствие на ума.
Джошуа Рейнълдс
Предела на възможностите на човек трябва да бъде надскочен, в противен случай за какво са нужни небесата?
Робърт Браунинг
Надеждата е обръщение към духа, обръщение към сърцето; тя излиза извън пределите на светът на непосредственият опит и хвърлят котва зад хоризонта.
Вацлав Хавел
Да постигнеш съвършенство в своята работа, достигайки до предела е голямо щастие но заедно с това е и опасност.
Константин Паустовски
Митът се изразява от гледна точка на света - тоест на другия свят или на втория свят - разбирането, което човекът има за себе си във връзка с основата и предела на неговото съществуване.
Пол Рикьор
Научната хипотеза винаги излиза извън предела на фактите, послужили за основа на нейното построение.
Владимир Вернадски
Ако търсиш предел, то трябва да бъдеш готов за това, че ще ти бъде необходимо да го преодолееш.
Жил Вилньов
Обожавам да карам своят състезателен автомобил на предела, а когато го карам по-бавно само заради това, че съм лидер, и ми е станало скучно.
Жил Вилньов
Зрелост, това е способността да осъзнаваш предела на своите възможности.
Кърт Вонегът
Сега, оглеждайки се назад, виждам, че съм се заблуждавал относно Ева: по-добре да живееш извън пределите на Рая с нея, отколкото без нея в Рая.
Марк Твен
До тогава, докато в мен се появи дете, аз мислех, че знам всичко за себе си и че границите на моето сърце са изследвани. И колко е прекрасно да разбереш, че това не е предела. Моята любов може да бъде безгранична.
Ума Търман
Съзерцанието на красота от всякакъв вид, води ви води до пределите на вашето собствено "аз"... пробужда в нас способности към самопожертване.
Бенжамен Констан
Има предел на човешката почтеност, но няма предел на човешката мерзост.
Анатолий Бишовец
Талант - това е добро, но може да бъде и лошо. Ако искаш да станеш добър боксьор, ти трябва да работиш на предела на своите възможности. Ако ти не работиш на този предел, то таланта ти нищо не дава. Други ще те изпреварят, поне упоритата работа е основното. Трябва да се работи така, като че нямаш въобще талант.
Рой Джоунс младши
Ако противникът е по-силен, твоите действия трябва да излизат извън пределите на неговите разбирания.
Бернар Вербер
Човек е прекрасен, когато работи на предела на своите възможности.
Джон Туртуро
Самотата не ми е дадена по рождение, аз си я завоювам. Води ме стремежът към красота. Жадувам да се утвърдя в него, да означа своите предели, да се избавя от неясотите и сам себе си да вкарам в ред.
Жан Жене
В живота на героите има предел на щастието и славата, на който те трябва да спрат. Ако продължат нататък, пропадат в нещастие и презрение.
Мигел де Сервантес
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща