Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Село"
Новата електронна взаимозависимост пресъздава света в образа на едно глобално село.
Маршал Маклуън
Нищо така не състарява жената, както животът на село.
Колет
Благодарение на телевизия света се превърна в голямо село, а и голяма част от предаванията възраждат древните сплетни.
Маршал Маклуън
Глобалното село е място с много трудни интерфейси и много абразивни ситуации.
Маршал Маклуън
Вярвам, че в един голям град или дори в малък град или село големият театър е външният и видим признак на вътрешна и вероятна култура.
Лорънс Оливие
[Вътрешногруповият ексклузивизъм] уби повече човешки същества и унищожи повече градове и села, отколкото всички епидемии, урагани, бури, наводнения, земетресения и вулканични изригвания взети заедно. Тя донесе на човечеството повече страдания от всяка друга катастрофа.
П. А. Сорокин
Указателната табела сама по себе си не показва пътя към селото. Трябва да се научим как да я приемаме.
Саймън Блекбърн
Аз съм по-щастлив от дядо ми, който не се движеше на повече от пет мили от селото, в което е роден.
Дейвид Атънбъро
Неспокоен съм. Нямам нищо против да напусна този удобен, статичен живот. Бих могъл да живея една година сам в едно отдалечено село.
Майкъл Палин
Да си известен като писател е като да си известен на село. Това всъщност не е никаква много опияняваща слава.
Питър Кери
Майките наистина не са създадени да отглеждат бебета не само сами, но само с партньор. В продължение на милиони години една жена е имала много повече от мъжа си, който да й помага в отглеждането на малките й... Цялата тази идея за "необходимо е село, за да се отгледа дете" е точно начинът, по който трябва да живеем.
Хелън Фишер
Не винаги създавам истории в селата, по-често в градовете. Но винаги в малки общности, защото действията на героите са по-видими там и драматичното напрежение се засилва.
Джоана Тролъп
Винаги съм забелязвал, че когато някой иска да завърши пиеса, единственият начин да го направиш е да заминеш на село и да не оставиш адрес.
Джордж Мур
Херцогът отново бе изправен пред една загадка на Сицилия; на този остров на тайните, където къщите са сляпо затворени и селяните твърдят, че не знаят как да стигнат до селото си, което може да се види на хълма, на пет минути разстояние, тук на този остров, въпреки че се полагат много упорити усилия показват, че за много тайни е невъзможно да се запази нещо в тайна.
Джузепе ди Лампедуза
Имено в градът, в истинският град пишеш своите най-вдъхновени страници за селото.
Жул Ренар
На онези хора, от колибите и селата на половината земно кълбо, които се опитват да разкъсат оковите на мизерията, ние обещаваме да положим всички усилия и да им помогнем да си помогнат сами, колкото и време да отнеме това.
Джон Кенеди
В градове и села в цяла Украйна няколко хиляди евреи бяха убити от антиболшевишки бели, чийто исторически антисемитизъм, съчетан с нова омраза към известното еврейско присъствие сред болшевишкото ръководство, поднови насилствените погроми от десетилетие и половин по-рано.
Мартин Гилбърт
Колко красиви градове и села има по света. Природата винаги е различна, а и хората също са различни. Но децата винаги са едни и същи!
Маури Кунас
Дадох примери от моята клинична практика за това как любовта не е изцяло мисъл или чувство. Разказах как същата вечер щеше да има някакъв мъж да седи в бар в местното село, да плаче в бирата си и да пръска на бармана колко много обича жена си и децата си, докато в същото време пилее парите на семейството си и като ги лиши от вниманието му. Разказахме как този човек мислеше за любов и чувстваше любов - не бяха ли истински сълзи в очите му? - но той всъщност не се държеше с любов.
Морган Скот Пек
Защо да не дам безплатни услуги на клиентите си, за да ги свикнат с мобилния интернет и да накарам всеки малък град и село да го използва? Всички правят промоции. В света на интернет безплатно е нормално.
Мукеш Амбани
Бях най-младото момиче сред моите братя и сестри, обикновено момиче на село, което може би беше по-щастливо от другите братя и сестри, тъй като имам шанса да отида на училище.
Надия Мурад
Другите момичета в селото никога не се чувстваха неспокойни. Нхамо беше като тенджера с вряща вода. - Искам...искам..., - прошепна си тя, но не знаеше какво иска и нямаше идея как да го намери.
Нанси Фармър
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща