Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Републиканец" - страница 2
В Америка има една партия - партията на бизнеса. Но при нея има две фракции: демократи и републиканци. Те се различават, но водят примерно една и съща политика. И по отношение на тази политика аз съм настроен опозиционно - както и по-голямата част от населението на страната.
Ноам Чомски
Повечето хора са демократи, защото мразят нещо; повечето хора са републиканци, защото обичат нещо.
Робърт Ингерсол
Аз съм консервативен републиканец, но вярвам в демокрацията и отделянето на църквата от държавата. Консервативното движение се основава на простия принцип, че хората имат право да живеят живота си както искат, стига да не нараняват никого в процеса.
Бари Голдуотър
Републиканците имат положителен талант за самоунищожение.
Бари Голдуотър
Не съм социалист, не съм републиканец, аз съм никой, аз просто се боря за бъдещето на човечеството.
Жак-Ив Кусто
Републиканците са толкова прихванати и лоялни към Тръмп, че ще повярват и ще направят всичко, което той каже.
Малкълм Нанс
Най-важният урок е следният: че в продължение на две поколения Америка е била без политическа визия за своята съдба. Не консервативна; не либерална. Има само две уморени индивидуалистични идеологии, които по своята същност са неспособни да различат общото благо и да обединят страната, за да го осигурят при настоящите обстоятелства. Ние сме управлявани от партии, които вече не знаят какво искат в голям смисъл, а само какво не искат в малък смисъл. Републиканците не искат програмите и реформите, които са наследство от Новия курс, Новата граница и Великото общество. Демократите не искат републиканците да ги съкращават. Но какви са крайните цели на партиите, независимо от размера и формата на правителството? Какво търсят по същество? Какъв образ на бъдещето управлява техните действия? Изглежда вече не знаят. Така че едва ли може да се очаква от публиката. Озоваваме се в Америка след визия.
Марк Лила
Докато преминаваме от Ейбрахам Линкълн през Теодор Рузвелт към Мит Ромни, сега разбирам защо републиканците не вярват в еволюцията.
Анди Боровиц
Бебето Исус беше последният бездомник, който републиканците харесваха.
Анди Боровиц
Единствената възможна причина републиканците да обявят война на жените е, че трябва да мислят, че жените имат нефт.
Анди Боровиц
Най-голямото политическо разделение в Америка днес не е между републиканци и демократи. Това е между демокрация и олигархия. Слушането и използването на едни и същи стари етикети не позволява на повечето хора да забележат, че са измамени.
Робърт Б. Рейч
Ако не се направи нищо, за да се противодейства на настоящите тенденции, основната линия на разлом в американската политика вече няма да бъде между демократи и републиканци, либерали и консерватори. Това ще бъде между "истаблишмънта" – вътрешни политически лица, посредници на властта, ръководителите на американския бизнес, Уолстрийт и основните медии – и все по-лудото като ада население, решено да "си върне Америка" от тях.
Робърт Б. Рейч
Републиканците са хора, които, ако се удавите на 50 фута от брега, биха ви хвърлили 25-футово въже и ще ви кажат да преплувате останалите 25 фута, защото това би било добре за вашия характер. Демократите ще ви хвърлят стофутово въже и след това ще си тръгнат за да търсят за други добри дела.
Самюъл Хаякава
Оказва се, че Конгресът е изпълнен с републиканци и демократи, желаещи да действат като механизми за подпомагане на най-репресивните сили в Иран.
Стивън Кинзър
Демократите не искат да чуят за вашата църква. Ако наистина им пукаше, щяха да бъдат републиканци.
Франк Лунц
Ако се борите срещу увеличението на минималната заплата, вие водите битка, защото повечето американци, дори повечето републиканци, са съгласни с повишаването на минималната заплата.
Франк Лунц
Историята и опитът ни показват, че демократите и републиканците мислят по един и същи начин в някои случаи и техните идеи не са много различни, що се отнася до международните отношения.
Ширин Ебади
Южните републиканци се ръководят от Библията. Западните републиканци четат Конституцията. Погледнато в исторически план, това е разликата между движение, произлязло от Джордж Уолъс, и това, което се връща към Бари Голдуотър.
Джейкъб Уайсбърг
Републиканците с какъвто и да е морален усет отчаяно търсят поддържаща алтернатива на Доналд Тръмп.
Джейкъб Уайсбърг
Каква е истинската разлика между републиканците и демократите? Нека ви кажа истинската разлика... Републиканците винаги ще поемат хората в интерес на властта и добрите демократи никога няма да се страхуват да поемат властта в интерес на хората.
Джеймс Карвил
Хората трябва да решат дали искаме страната си за себе си с хората, които отговарят, или ще изберем КГБ и републиканците от парламента, които да решат тези избори.
Джеймс Карвил
Има много републиканци, които едва ли дори познават демократ. И има точно толкова, ако не и повече, демократи, които не познават републиканец.
Джеймс Карвил
Предишна
1
2
(Текуща)
3
Следваща