Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Преса"
Възпитанието на хората и по-специално средствата за масово влияние - пресата, радиото, телевизията и филмите - трябва да бъдат в ръцете на хора, чийто добър ислямски морален и интелектуален авторитет е безспорен.
Алия Изетбегович
Пресата атакува хората, за да продават повече вестници, без да се замислят, но когато станеш известен, трябва да търпиш такива неща.
Роберто Кавали
Колкото по-умни са журналистите, толкова по-добро е обществото. До известна степен хората четат пресата, за да се информират - и колкото по-добър е учителят, толкова по-добре е тялото на ученика.
Уорън Бъфет
Хората са ужасени за собствената си репутация. Те искат пресата да е на тяхна страна.
Сиена Милър
Приятели от пресата, Китай трябва да научи повече за света и светът също трябва да научи повече за Китай. Надявам се, че ще продължите да полагате повече усилия и принос за задълбочаване на взаимното разбирателство между Китай и страните по света.
Си Дзинпин
Никога не трябва да се влюбвате в собствените си изрезки от пресата, защото в природата на звяра е същите журналисти, които ви изграждат между понеделник и петък, да ви съборят за забавление през уикенда... Навикът на семейството ми да живее в миналото ми изглежда патологично, дори опасно. Ако цялото величие е в миналото, какъв е смисълът от бъдещето?
Стивън Картър
Умният артист е този, който разбира, че пресата го манипулира и манипулира пресата в отговор.
Брайън Молко
Не се държа диктуван от това, което всички говорят, от жълтата преса или популярното мнение. Не обичам буржоазните ценности. Казвам, че намираш своя начин да живееш.
Джеймс Солтър
Дълги години се занимавах с журналистика, писах статии и хроники за ежедневната преса, без изобщо да се присъединя към персонала на нито един вестник.
Йоханес Йенсен
Бъдещето на издаването се крие в малките и средни преси, защото големите издателства в Ню Йорк са част от огромни конгломерати.
Лорънс Ферлингети
Пресата е длъжна да гледа президента под микроскоп, но тя отива много по-далеч, разглеждайки го през проктоскоп.
Ричард Никсън
Пресата е врагът.
Ричард Никсън
Ако пресата съобщава световните новини по същия начин, по който съобщават нещо за мен, тогава имаме големи проблеми.
Франк Синатра
Ако в други земи пресата и книгите и литературата от всякакъв вид са цензурирани, ние трябва да удвоим усилията си тук, за да ги запазим свободни.
Франклин Делано Рузвелт
Свободната преса е крайъгълният камък на демокрацията; няма съмнение в това.
Хю Грант
Силата на пресата е право пропорционална на наивността на нейните читатели.
Вилхелм Швебел
Свободната преса е даже по-важна от свободното правителство.
Джордж Клуни
Когато получите малка група фенове, които мразят нещо, то се усложнява от интернет. Пресата хваща интернет, сякаш е източник. Те не осъзнават, че това е само един човек, който пише мнението си.
Джордж Лукас
Мисля, че имате опасност да регулирате, да въведете регулации, което ще означава, че след 10 години няма да има преса, която да се регулира.
Рупърт Мърдок
Не ме вълнува шума в пресата. Както не са ме интересували насмешките на съучениците. Това никак не влияе на нашия живот.
Тилда Суинтън
Когато пресата започна да ме моли за интервюта, аз откачих. Инстинктът ми е да се скрия.
Шонда Раймс
Ние винаги сме се старали да уважаваме поклонниците, за да не блестим по модни списания и страним от пресата като цяло. Мога да отида където искам и никой няма да ме познае, но има един нюанс - няма да ме познаят, докато не сложа каскета си.
Брайън Джонсън
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща