Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чувствителност" - страница 2
Образованието е анестезия, процедура за инжектиране на наркотици, която притъпява чувствителността ви, парализира мозъка и сковава вашето поведение.
Тимъти Лиъри
В света на изкуството творчеството включва естетическа чувствителност, емоционален резонанс и дар за изразяване.
Едуард де Боно
Естественото добродушие, което се гордее със своята чувствителност, често бива задушено от най-малкия интерес.
Франсоа дьо Ларошфуко
И все пак около 99% от хората, които имат проблем с яденето на глутен, дори не го знаят. Те приписват влошеното си здраве или симптоми на нещо друго, а не на чувствителност към глутен, което е 100% лечимо.
Марк Хаймън
Факт е, че все повече хора развиват чувствителност към глутен, без непременно да са алергични към него.
Маркус Самуелсон
- Забавно, не правда ли? - каза Марго. - Хората са в състояние да приемат мисълта за това, че човек може да убие другия човек. Мисля, че вече напълно загубихме чувствителността и се свикнахме с такава реалност. Но това, което преднамерено убива животно, просто ни ужасява.
Мери Джейн Кларк
Лесно е да простим нечия чувствителност, още по-лесно е да забравим за нея, а нашата собствена свръхчувствителност е винаги с нас, постоянно отворена за приемане на нови обиди и удари и, за съжаление, тази болка не може да бъде споделена с никого, както нашите мисли не могат да бъдат споделени.
Михайло Пантич
За мен Джони Деп е рядка сродна душа със същата чувствителност, която е избягала от звяра. Той вероятно е един от малкото хора, които са оцелели в Лос Анджелис като човешко същество.
Ник Тошес
Образованието има тенденция да бъде схематично и категорично, като не отваря никакви шлюзове в човешкото въображение за чудото на красотата на нашето уникално имение в космоса. Нищо чудно, че за нашите млади става толкова лесно да гледат небрежно на човешката болка или да не се вдъхновяват от магията на чувствителността.
Норман Казънс
Момичетата се раждат с по-голяма чувствителност към изолация и страх; момчетата се раждат с повече чувствителност към възбуда и срам.
Патриша Лав
Въпреки че чистата истина никога не е била изказана, въпреки това тя никога не е била изгубена. Неговото съществуване не зависи от човешко изявление, а от човешка чувствителност. В това то е различно от всяко друго знание.
Пол Брънтън
Силната чувствителност, с която хората откриват недостатъците на своите съперници, е едно от чудесата на природата. Необходими са херкулесови усилия, за да се контролира тази тенденция съзнателно и усилията трябва да се повтарят редовно... Честността на оценката е просто извън обсега на повечето смъртни.
Робърт Райт
Аз правя това, което чувствам, че знам как да правя и не правя неща, които не мога. Аз съм продукт на моята чувствителност.
Скот Рудин
Навлизането в главата на вашия герой и оставянето на читателя да види света не само през техните очи, но и през тяхната чувствителност създава интимност, която не може да бъде дублирана в никоя друга медия.
Стюарт О'Нан
Дарът, който ни дава изкуството, е, че вместо да виждаме само нашия собствен свят, ние виждаме в други времена, което предлага прозорец към други култури и чувствителност.
Сюзън Вриланд
Чувствителността към природата не е вроден атрибут на коренното население. Това е следствие от адаптивния избор, довел до развитието на високоспециализирани периферни умения. но тези избори от своя страна произтичат от цялостен поглед върху природата и вселената, в която мъжът и жената се възприемат като елементи, неразривно свързани с цялото.
Уейд Дейвис
Посредствеността изисква чувствителност, за да запази достойнството си.
Чарлс Дауес
...необичайната, биологично вградена чувствителност, която прави такива деца толкова неоправдано податливи на опасностите и несгодите на живота, ги прави също така по-възприемчиви към даровете и обещанията на живота. В това се крие една интригуваща и животворна тайна: че орхидеите не са счупени глухарчета, а различен, по-фин вид цвете. В борбите и слабостите на орхидеите се крие невъобразима сила и изкупителна красота.
Томас Бойс
Жестокостта към животните е едно от средствата за унищожение на моралната чувствителност.
Бенджамин Ръш
Основната ми грижа е политическото измерение на европейската интеграция. Що се отнася до мен, това е един от най-важните въпроси от всички. Това е свързано с нашето минало, с нашата чувствителност, може би дори свръхчувствителността ни в това отношение.
Вацлав Клаус
Комедията е по-трудна от драмата. Мисля, че е наистина трудно да накараш някого да се смее, защото хората имат много различна комедийна чувствителност. В драмата можете да се измъкнете като сте страхотен актьор и сте заобиколени от страхотни актьори и имате добър текст. Но в комедията трябва да слушате и трябва да изпълнявате с определен ритъм, защото ако не го направите, това е като да свирите грешна нота в оркестъра и можете да чуете клавиша за изключване и той ще падне и вие няма получете този незабавен отговор.
Айми Гарсия
Не мисля, че съм квалифициран да отговарям на въпроси за щастието. Но предполагам, че бих казал, че не мисля, че някога ще успеете да сложите в леглото нещо като търсене на ред или какъвто и да е друг елемент от вашата чувствителност, колкото и да ви се иска.
Гарт Грийнуел
Предишна
1
2
(Текуща)
3
Следваща