Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чувствителност"
Всеки критик има право, разбира се, на погрешни преценки. Но някои грешки в преценките издават крайния провал на цялата чувствителност.
Сюзан Зонтаг
Жестокостта към хората и към по-низшите животни, която би минала незабелязано преди век, сега шокира чувствителността и се счита за нечестива и унизителна.
Илайхю Рут
Прекалено изострената чувствителност е истинско нещастие.
Карл Юлиус Вебер
Почти цялата ни оригиналност идва от печата, който времето впечатлява върху нашата чувствителност.
Шарл Бодлер
Крайната чувствителност създава посредствени актьори, средната чувствителност дава мнозинството от лошите актьори и само нейната липса дава великите изпълнители.
Дени Дидро
Днешното изкуство е нов вид инструмент, инструмент за модифициране на съзнанието и организиране на нови способи на чувствителност.
Сюзан Зонтаг
Скоро ще станеш баща на семейство - и трябва да станеш такъв. Но нито чест, ни богатство, ни слава няма да ощастливят жена ти и децата ти. Това можеш да направиш само ти, твоето най-добро "аз", твоята любов, твоята нежност, способността да потискаш бурните страни на характера, изригванията, болезнената чувствителност и т.н.
Хайнрих Маркс
Светлината идва от чувствителността. Без визуална чувствителност няма светлина, няма движение.
Робер Делоне
Един от моите сензорни проблеми беше чувствителността на слуха, където определени силни звуци, като училищен звънец, носят болка в ушите ми. Звучеше като машинка на зъболекар, която минава през ушите ми.
Темпъл Грандин
Страхотният роман повишава сетивата и чувствителността ви към сложността на живота и на отделните хора и ви пречи от самодоволството, която вижда морала във фиксирани формули за доброто и злото.
Азар Нафизи
Човешкото възприятие на тази енергия първо започва с повишена чувствителност към красотата.
Джеймс Редфийлд
Това, което разделя великия артист от слабия, е първо, неговата чувствителност и нежност, второ, неговото въображение и трето, неговите успехи.
Салман Рушди
Ако искаш да трогнеш хората, търсиш точка на чувствителност. В Египет нищо не трогва повече хората от религията.
Нагиб Махфуз
Не можеш да играеш с животното в теб, без да станеш изцяло животно, играеш с лъжа, без да отнемаш правото си на истина, играеш с жестокост, без да губиш чувствителността на ума си. Който иска да поддържа градината си подредена, не си запазва парцел за плевели.
Даг Хамаршелд
Мисля, че фокусът на поета не е точно това, което е на прозаика, не е изцяло върху света отвън. Фиксирана е в областта, където вътрешното среща външното, където чувствителността на поета среща времето, среща улицата, среща с други хора... онази земя на сянка между себе си и реалността.
Марк Странд
Почитането на живота е нещо повече от загриженост или чувствителност към живота. Това е усещане за цялото, способност за вдъхновен отговор, уважение към сложната вселена на индивидуалния живот. Това е върховното осъзнаване на самото осъзнаване.
Норман Казънс
Тъй като интелигентният избор на публични политики изисква както техническо разбиране, така и чувствителност към включените ценности, в съвременните демократични страни се е развила форма на специализирана интелектуална дейност, която има тенденция да комбинира двата аспекта на политиката.
Робърт Дал
Несигурните хора имат специална чувствителност към всичко, което окончателно потвърждава собственото им ниско мнение за себе си.
Сю Графтън
Мисля, че чувствителността, която ви е необходима, за да създадете определени неща, понякога би се преляла в неща, които не трябваше да ме притесняват.
Джак Уайт
И в бизнес, и в личен живот винаги съм откривала, че пътуванията ме вдъхновяват повече от всичко друго, което правя. Доказателствата за езиците, културите, пейзажа, храната и дизайнерската чувствителност, които откривам по целия свят, могат да бъдат намерени във всяко парче от моите бижута.
Иванка Тръмп
Как можете да започнете да разкривате дали чувствителността към глутен причинява някои от вашите здравословни проблеми? Симптомите се появяват скоро след консумация на глутен и се подобряват или изчезват в рамките на часове или дни след оттеглянето на глутена. Симптомите се връщат отново, ако глутенът се въведе отново.
Крис Кар
Да се твърди, че е възможно да се установи мир между хората от различни нации е просто да се твърди, че човекът, независимо от неговия етнически произход, раса, религиозни убеждения или философия, е способен на разум. Две сили в рамките на индивида допринасят за развитието на неговата съвест и неговия морал: разум и чувствителност.
Леон Буржоа
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща