Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Французин"
За французина е немислимо да доживее средна възраст, без да се е сдобил със сифилис и ордена на Почетния легион.
Андре Жид
Ако моята теория за относителността се потвърди, немците ще кажат, че съм немец, а французите - че съм гражданин на света; но ако теорията ми бъде опровергана, французите ще ме обявят за немец, а немците - за евреин.
Алберт Айнщайн
Боже, тези французи! Те имат различна дума за всичко!
Стив Мартин
Разбира се, французите правят много надеждни филми и все още е една от най-великите нации по отношение на световното кино, но истинският проблем е упадъкът във филмовата критика.
Вим Вендерс
След три чаши коняк французите минават на минерална вода, а руснаците - на "ти".
Дон Аминадо
Аз не съм велика французойка. Жорж Санд, Маргьорит Дюрас и Симон дьо Бовоар ето това са велики французи.
Жюлиет Бинош
Мечтата на всяка холивудска звезда е да е боготворена от американец, ухажвана от италианец, женена за англичанин, и с таен любовник французин.
Катрин Хепбърн
Френският език по същество е лош, но французите знаят как да използват всичко, което е в него, в полза на разговорната реч и затова всъщност са богати на думи.
Хайнрих Хайне
Понякога е по-трудно да се боря с началниците си, отколкото с французите.
Хайнц Гудериан
Мнозина грешата или се правят, че грешат относно духа на французите. Те считат французите за независими и врагове на всяко иго и всяка власт - и грубо грешат. Французинът е тщестлавен и самохвалко: обича да напада и да предизвиква властта, но не и да я сваля. Защото по кого след това ще се ежи?
Алфонс Кар
Французите са направили разговора своя претенция за цивилизация.
Тиодор Зелдин
Белите дойдоха в тази земя за ново начало и избягаха от тиранията на своите господари, точно както французите бяха избягали. Но идеалите, на които държат за себе си, отричат други.
Колсън Уайтхед
Истината пламва не само от сблъсъка на мнения, както казват французите, но и от вътрешните противоречия на лъжите.
Лев Троцки
Французите казват, че жената не може да бъде истински прекрасна, ако в нея няма нещо лошо.
Александра Рипли
Всеки беше защитил собствената си страна; германците Германия, французите Франция; те бяха изпълнили своя дълг.
Ернст Толер
Французите готвят. Ние отваряме консерви.
Джон Голзуърди
Франция: страна, разделена от 43 милиона французи.
Пиер Данинос
Белгия е държава, измислена от британците, за да дразни французите.
Шарл дьо Гол
Само французите ценят красивите жени и са способни да изразят своите чувства в брилянти.
Барбара Картланд
Платини е французин, а ние знаем, какво си представят тези хора. Те искрено вярват в това, че именно те са най-добри от всички.
Диего Марадона
Италианците са французи в добро настроение.
Жан Кокто
Правило № 41. Яжте повече като французите. Или японците. Или италианците. Или гърците.
Майкъл Полан
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща