Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Разделение"
Аз съм категорично "за" идеята за разделението на Църквата и Държавата. Моята идея е, че тези две институции ни прецакват достатъчно сами по себе си, така че и двете накуп би означавало сигурна смърт.
Джордж Карлин
Третата световна война е партизанска информационна война, без разделение между военно и гражданско участие.
Маршал Маклуън
В класическия произход на философската мисъл трансцендентните концепции остават ангажирани с преобладаващото разделение между интелектуалния и ръчния труд в установеното общество на поробване... Онези, които поеха основната тежест на неистинската реалност и които, следователно, изглеждаха най-нуждаещи се да постигнат нейното подкопаване, не бяха грижата на философията. То се абстрахира от тях и продължава да се абстрахира от тях.
Херберт Маркузе
Постоянното разделение на труда неизбежно създава професионално и класово неравенство и конфликти.
Робърт Шей
Там, където е замесен целият човек, няма работа. Работата започва с разделението на труда.
Маршал Маклуън
Вие не само на думи изразихте целта за преодоляване на разделението на Европа и Германия... По-скоро вие се поставихте в челните редици на тези, които ни насърчаваха по пътя към единството.
Хелмут Кол
Отегчавам се малко от съпоставянето на американско и друго кино. Вече не мисля, че това разделение е толкова вярно, колкото би могло да бъде през 80-те или началото на 90-те.
Вим Вендерс
Така че малко ми омръзва да определям един тип филм като американски, а другия европейски или от някъде другаде, защото разделението вече не е вярно.
Вим Вендерс
Най-големият прогрес в развитието на трудовите производителни сили и значителна част от изкуството, умението и съобразителността, с които той се насочва и прилага, произтичат както изглежда вследствие на разделението на труда.
Адам Смит
Можете да сте вегетарианец и да ядете риба. Ваш избор е, просто кажете: "Аз съм това, което съм." Вече няма хардкор разделения.
Йотам Отоленги
Съвременните техники разрушиха държавните граници, както икономически, така и интелектуални. Нарастването на транспортните средства създаде световен пазар и възможност за разделение на труда, обхващащо всички развити и повечето от неразвитите държави.
Кристиан Лоус Ланге
Борбата за идеали вече не може да приеме формата на борба между нациите, тъй като линиите на разделение по морални въпроси са вътре в самите нации и пресичат политическите граници.
Норман Ейнджъл
Това, което се опитах да направя, е да комбинирам личния си опит с научните изследвания. Обичам да преодолявам разделението между личния и научния свят.
Темпъл Грандин
Аз съм последният човек, който ще раздели Йерусалим. Казвал съм това много пъти. Не планирам да обсъждам никакво разделение на Йерусалим.
Ариел Шарон
Всеки човек е богат или беден в зависимост от това, в каква степен може да се ползва от предметите за необходимост, удобство и удоволствие. Но след като вече се е установило разделението на труда, човек със собствения си труд може да си набави само незначителна част от тези предмети - значително по-голяма част той трбва да получи чрез труда на другите хора; и той ще бъде богат или беден в зависимост от количеството на онзи труд, с който може да се разпорежда или да купи. Затова стойността на всяка една стока за индивида, който я притежава, но има предвид не да я използва или лично употребява, а да я разменя за други предмети, е равна на количеството труд, което той може да купи чрез нея или да получи в свое разпореждане. По този начин трудът представлява действителното мерило за разменната стойност на стоките.
Адам Смит
Сребролюбието е и се нарича корен на всички злини (1 Тим. 6:10); и то действително е такова, защото ражда ненавист, кражби, завист, разделения, вражди, смущения, злопаметност, жестокост и убийства.
Йоан Лествичник
Искам да проповядвам ново учение. Пълно разделение на бизнеса и правителството.
Франклин Делано Рузвелт
Общественото разделение на труда придобива достойнството на онтологично състояние.
Херберт Маркузе
Поддържайки разделението на църквата и държавата, Съединените щати избегнаха нетолерантността, която така раздели останалия свят с религиозни войни.
Бари Голдуотър
Големите решения на правителството не могат да бъдат продиктувани от опасенията на религиозните фракции. Успяхме в продължение на 205 години да държим държавните дела отделени от безкомпромисния идеализъм на религиозните групи и не трябва да спираме сега. Оттеглянето от това разделение би нарушило принципите на консерватизма и ценностите, върху които създателите са изградили тази демократична република.
Бари Голдуотър
Единственото разделение, което Библията знае, е между вярващите от една страна и невярващите от друга. Всеки друг вид раздяла, разделяне, разединение е на дявола. Това е зло и от греха.
Дезмънд Туту
На Русия е съдено да преживее мъки, унижения, разделения; но тя ще излезе от тези унижения нова и по нов начин велика.
Александър Блок
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща