Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Маймуна"
Според мен, небесният отец е изобретил човека, защото се е разочаровал от маймуната.
Марк Твен
Ние сме само една напреднала порода маймуни на една малка планета около една много обикновена звезда. Но ние можем да разберем Вселената. И това ни прави много специални.
Стивън Хокинг
Американската маймуна, след като веднъж се е напила с бренди, не би го докоснала отново, което я прави доста по-мъдра от повечето хора.
Чарлз Дарвин
Не мисля, че сме произлезли от маймуни. Мисля, че това е нелепо. Още не съм виждал полу-маймуна, полу-човек.
Глен Бек
Човек е произлязъл от маймуните. Но с Божията помощ.
Виктор Шендерович
Той беше човек прогресивно-религиозен. Приемаше, че хората са произлезли от маймуните, но от ония в ковчега на Ной.
Станислав Йежи Лец
Мълчанието е за боговете; само маймуните бърборят.
Бъстър Кийтън
Всяка маймуна може да посегне към банан, но само човек може да посегне към звездите или дори да знае какво означава това.
Вилаянур Рамачандран
Понякога, след разговор с човек, ми се иска да подам дружелюбно ръка на куче, да се усмихна на маймуна и да се поклоня на слон.
Максим Горки
Маймуните са решили пъзела просто защото им е било приятно да решават пъзели. Те се наслаждаваха. Радостта от задачата беше собствената му награда.
Даниъл Пинк
Ние не сме единственото животно, което тъгува; маймуни го правят, и слонове, и кучета. И все пак ние сме единствените, които измъчват.
Джералдин Брукс
Ако плащаш фъстъци, получаваш маймуни.
Джеймс Голдсмит
Не спирайте да правите това, което обичате. Не позволявайте бъдещето ви да бъде съсипано от куп луди пясъчни маймуни.
Меган Макафърти
Някои казват, че СПИН е дошъл от маймуните и аз се съмнявам, че тъй като живеем с маймуни от незапомнени времена, други казват, че това е било проклятие от Бог, но аз казвам, че не може да бъде това.
Уангари Маатаи
Вярвам в това, че някога хората действително са били малки маймуни. В крайна сметка, всяко утро, когато се погледна в огледалото, предавам поздрави на Дарвин. В такива моменти неговата правота е особено очевидна.
Хавиер Бардем
Отговорите на бебето маймуна са много подобни на тези на човешкото бебе.
Хари Харлоу
Вие не убеждавате маймуната да споделя банан с вас, като й обещавате толкова банани след смъртта си в рай за маймуните.
Ювал Ноа Харари
Защото човечеството може да оцелее и да живее без машини и все пак да бъде цивилизовано. Но без състрадание, човешката раса може да се разбере само върху безсмислената хитрост и безплодната интелигентност на големите маймуни.
Едмънд Купър
Прословутото липсващо звено между маймуната и цивилизованият човек - това просто сме ние.
Конрад Лоренц
Човек няма причина да се срамува, че прадядо му е бил маймуна.
Томас Хъксли
Дори и най-прекрасната маймуна е безобразна.
Хераклит
Ние сме животни. Ние сме насилници. Престъпници сме. Не сме толкова далеч от горилите и маймуните, тези красиви създания.
Морис Сендак
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща