Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Лъв"
Котка: малък лъв, който обича мишки, ненавижда кучета и покровителства хора.
Оливър Херфорд
Лъвът и агнето може и да легнат заедно, но агнето няма да спи много.
Уди Алън
Армия от овни, оглавявани от лъв, винаги ще удържи победа над войска от лъвове, оглавявани от овен.
Наполеон Бонапарт
Бях най-срамежливия човек, който някога е съществувал, но имах лъв вътре в себе си, който никога не млъкваше!
Ингрид Бергман
Животните имат благородната особеност, че един лъв никога не става от малодушие роб на друг лъв, а един кон не става роб на друг кон.
Мишел дьо Монтен
Лъвът е цар на животните, но едва ли става за домашен любимец. По същия начин и любовта – тя е твърде силно чувство, за да легне като основа на щастливия брак.
Робърт Луис Стивънсън
Любовта гори по разному в съответствие с различните характери. У лъва парещият и кръвожаден пламък се изразява в ръмжене, у високомерните души - в пренебрежение, в нежните души - в сълзи и униние.
Клод Адриан Хелвеций
Такъв е престижът на Нобеловата награда и на това място, където стоя, че ме подтикват не да скърцам като благодарна или извиняваща се мишка, а да рева като лъв, горд от своята професия и от големите и талантливи хора, които са я практикували през вековете.
Джон Стайнбек
Истината е като лъв; не е нужно да я защитавате. Пуснете я; тя ще се защитава сама.
Августин
Не ме питайте кой ми е повлиял. Лъвът е направен от агнетата, които е изял, а аз чета цял живот.
Георгиос Сеферис
Лекаря трябва да притежава поглед на сокол, ръка на девойка, мъдрост на змия и сърце на лъв.
Авицена
Най-големият страх в света е от мнението на другите. И в момента, в който не се страхуваш от тълпата, вече не си овца, ставаш лъв. Голям рев възниква в сърцето ти, рев на свобода.
Ошо
В някои изгубени пъти от миналото ние искахме да бъдем лъвове и ние не сме повече от кастрирани котки.
Роберто Боланьо
Когато мнозина работят заедно за цел, могат да бъдат постигнати велики неща. Говори се, че лъв е бил убит от една колония мравки.
Сакя Пандита
Някои биха казали, че Създателят е агне. Някои биха казали, че е лъв. Някои биха казали и двете. Факт е, че той не е нито агне, нито лъв. Това са измислици. Метафори. И все пак Създателят е едновременно агне и лъв. И двете са истини.
Тед Декър
Имахме лъв, който живееше в нечие мазе извън Брансън, Мисури.
Типи Хедрен
Не виждате болни животни в дивата природа. Не виждате куци животни в дивата природа и всичко това заради хищника: лъвът, тигърът, леопардът, всички котки.
Типи Хедрен
Колите ревяха като лъвове по време на хранене.
Реймънд Чандлър
Яростта на лъвът е мъдростта на Бога.
Уилям Блейк
Живото куче е по-добро от мъртъв лъв.
Хенри Дейвид Торо
Дори заекът рита мъртвия лъв.
Балтазар Грасиан
Приятно е да си бълха в лъвската грива. Унизеният лъв усеща, че го хапе това малко, нищожно създание, а бълхата може да каже: "В мен тече лъвска кръв".
Виктор Юго
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща