Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мислител" - страница 3
Понастоящем всички истински духовни мислители и работници са много загрижени за нарастването на престъпността от всяка страна, от проявата на по-ниските психически сили, от очевидното влошаване на физическото тяло, както е показано в разпространението на болестта и от извънредно нарастване на лудостта, невротични състояния и психически дисбаланс.
Алис А. Бейли
Синът ми, който е в спектъра, е много строг мислител. Той се нуждае от ясни дефиниции за добро и грешно. Всичко мъгляво или сиво го обърква. Например, ако се опитам да го накарам да разбере, че един приятел се е държал лошо, той често ще се разстрои с мен, защото в книгата си приятел е "добър човек" по дефиниция.
Клер Лазебник
Признавам, че много физици са по-умни от мен - повечето от тях теоретични физици. Доста умни хора са преминали в теоретичната физика, следователно полето е изключително конкурентно. Утешавам се с мисълта, че макар те да са по-умни и да са по-дълбоки мислители от мен, аз имам по-широки интереси от тях.
Лайнъс Полинг
Именно артистите по света, измамниците и мислителите са тези, които в крайна сметка ще ни спасят; могат да артикулират, да обучават, да предизвикват, да настояват, да пеят и да викат големите мечти.
Ленард Бърнстейн
Само ако нашите големи мислители можеха да се научат да приказват, а нашите големи приказливци – да мислят.
Ашли Брилиант
Имаше велики мислители и аз съм благодарен, честно казано, на моите помощници, които намериха тези цитати.
Владимир Путин
Когато у мислителите мислите се въртят бързо, у немислещата публика й се завърта главата.
Василий Ключевски
Предишна
1
2
3
(Текуща)
Следваща