Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мислител" - страница 2
Ефективният мислител третира арогантността като основен грях на мисленето.
Едуард де Боно
Вертикалният мислител казва: "Знам какво търся." Латералният мислител казва: "Търся, но няма да знам какво търся, докато не го намеря."
Едуард де Боно
Има разлика между трудът на средните хора и творчеството на мислителите. Творчеството на последните надживява своите творци и нерядко е безсмъртно.
Константин Циолковски
Забравяме, че ние създаваме ситуациите, а след това раздаваме силата си, като обвиняваме другия човек за нашето разочарование. Никой човек, никакво място и никое нещо нямат власт над нас, защото "ние" сме единствените мислители в нашия ум. Ние създаваме своите преживявания, нашата реалност и всички в нея. Когато създадем мир, хармония и баланс в ума си, ще го открием в живота си.
Луиз Хей
Непрестанният оптимизъм за бъдещето създава само по-голям шок, когато нещата се объркат; като се бори да поддържа само положителни вярвания за бъдещето, позитивният мислител в крайна сметка е по-малко подготвен и по-остро разстроен, когато в крайна сметка се случват неща, в които той не може да се убеди да вярва, че са добри.
Оливър Бъркман
Книгите са здравословна храна за мозъка ви и десерт за душата ви. Книгите са един от малкото доказани източници на умствени упражнения, познати на човека. Четенето е тренировка за ума ви. Ако тялото ви се нуждае от тридесет минути упражнения на ден, мислителят също има нужда.
Пат Уилямс
Аз съм визуален мислител, търсещ тръпка и лесно се разсейвам. Виждам всичко, което пиша, и мисля, че това естествено се отразява на темпото на нещата.
Патрик Карман
Ако не можеш да атакуваш мисълта, атакувай мислителя.
Пол Верлен
"Мислителя" на Роден - шахматист, на който са отнели дъската.
Рамон Гомес де ла Серна
Ние, визуалните мислители като мен, сме добри в неща като индустриален дизайн, графика, изкуство, такива професии.
Темпъл Грандин
Не съм оригинален мислител, но съм оригинален слушател.
Аравинд Адига
[Жените] са склонни да събират повече данни, когато мислят, поставят ги в по-сложни модели, виждат повече опции и резултати. Те са склонни да бъдат контекстуални, холистични мислители.
Хелън Фишер
Човек с оскъден речник почти със сигурност ще бъде слаб мислител. Колкото по-богат и по-обилен е речникът и колкото по-голямо е осъзнаването на фините разграничения и фините нюанси на значението, толкова по-плодотворно и по-точно ще бъде мисленето на човека. Познанието за нещата и знанието за думите за тях растат заедно. Ако не знаете думите, едва ли можете да разберете това.
Хенри Хазлит
Основното предположение, че човешката природа е основно една и съща по всяко време, навсякъде и се подчинява на вечните закони извън човешкия контрол, е схващане, което само шепа смели мислители са се осмелили да поставят под въпрос.
Айзая Бърлин
Не всеки президент е чудесен оратор. Не всеки президент е велик мислител. Но в съвременната епоха всеки един президент е господар на едно нещо: контакт с очите.
Брад Мелцър
Едно от задълженията на дълбокия мислител, размишлява Уайът, е, че го оставя уязвим към екзистенциални кризи.
Брайди Кларк
Великите мислители често научават, за тяхна изненада, че новите идеи са не толкова добре дошли.
Герд Гигеренцер
Вашият позитивен мислител може да се справи в предградията, но по-скоро би бил с ясна депресия в Арктика, където оцеляването зависи от точността и не се заблуждавайте за шансовете му на леда.
Гуинет Луис
Въпросът е следният: Големите мислители са специалисти в създаването на положителни, перспективни, оптимистични картини в собствените си умове и в съзнанието на другите. За да мислим мащабно, трябва да използваме думи и фрази, които създават големи, положителни мисловни образи.
Дейвид Шуорц
Когато бях на 16 започнах да водя дневник, в който записвах разногласията си с известните философи. Не настоявах, че те грешат, че аз съм прав и трябва да надделея. Просто се съгласявах и несъгласявах с тях. Мислех, че има голяма степен на вероятност аз да съм прав, а някои други мислители грешат. Но не бях позитивен за това.
Албърт Елис
Мислителите не са ограничени от това, което знаят, защото винаги могат да увеличат това, което знаят. По-скоро те са ограничени от онова, което ги озадачава, защото няма начин да станете любопитни за нещо, което не ви озадачава.
Дениъл Куин
Всяка сутрин имате избор. Ще бъдете ли позитивен или негативен мислител? Позитивното мислене ще ви зареди с енергия.
Джон Гордън
Предишна
1
2
(Текуща)
3
Следваща