Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мислител"
Съмнението е част от всяка религия. Всички религиозни мислители са били скептици.
Исаак Башевис Сингер
Ако не могат да атакуват мисълта, атакуват мислителя.
Пол Валери
Никой не може да бъде велик мислител, ако той, като мислител, не си постави на първо място задължението да следва съзнанието си, каквито и да са изводите му.
Джон Стюарт Мил
Много високо интелигентни хора са бедни мислители. Много хора със средна интелигентност са опитни мислители. Мощността на колата е отделна от начина, по който се кара колата.
Едуард де Боно
За истинския мислител няма абсолютно верни или неверни гледни точки.
Освалд Шпенглер
Аргументът, че двете партии трябва да представляват противоположни идеали и политики, едната, може би, на дясната, а другата на левицата, е глупава идея, приемлива само за доктринери и академични мислители.
Карол Куигли
Казвам "Вън" на всяка негативна мисъл, която ми хрумне. Никой човек, място или нещо няма власт над мен, защото аз съм единственият мислител в ума си. Аз създавам своята собствена реалност и всички в нея.
Луиз Хей
Човекът е съзнателен, рационален мислител и надсъзнателен гений-създател.
П. А. Сорокин
Защо мислителите трябва да се подиграват на простото благочестие на хората?
Саймън Блекбърн
Ние, които не искаме радикалният ислям да се разпространява, трябва да се конкурираме с агентите на радикалния ислям. Искам да видя какво би се случило, ако християните, феминистите и мислителите от Просвещението започнат да спечелват привърженици в мюсюлманската общност.
Аян Хирси Али
Всички неща са в противоречие, когато Бог пуска мислител на планетата.
Едит Хамилтън
Силата на самовнушението, позната през Средновековието. Силата на мисълта, на идеята е несъизмерима, неизмерима. Светът е доминиран от мисълта. Човешкото същество индивидуално също е изцяло управлявано от собствените си мисли, добри или лоши. Мощното действие на ума върху тялото, което обяснява ефектите на внушението, е било добре познато на великите мислители от Средновековието, чиято енергична интелигентност е обхващала цялото човешко знание.
Емил Куе
Моята физика беше изключително масова, ... Не е вярно, че съм някакъв (радикален мислител), изобщо не съм.
Ленард Съскинд
Всеки мислител поставя част от привидно стабилния свят в опасност и никой не може изцяло да предвиди, какво ще се появи на същото място.
Джон Дюи
Мисля, че съществува опасност при младите хора да бъдат зависими в смисъл, че не придобиват никаква идентичност или представа за себе си като мислители.
Едуард де Боно
Никой човек, нито едно място, нито нещо нямат никаква власт над нас, защото "ние" сме единствените мислители в нашия ум. Когато създадем мир, хармония и баланс в умовете си, ще го открием в живота си.
Луиз Хей
Аз съм визуален мислител, а не мислител на езикова основа. Мозъкът ми е като Google Изображения.
Темпъл Грандин
Аз съм визуален мислител, наистина лоша по алгебра. Има и други, които са мислители на модели. Това са съзнанията за музиката и математиката. Те мислят в модели, вместо в картини. Тогава има и друг тип, който изобщо не е визуален мислител и те запомнят цялата спортна статистика, цялата статистика за времето.
Темпъл Грандин
Мислителят е човек, който вижда в света около себе си наставник във всеки феномен, има въпроси за всичко, което се случва всеки момент.
Мирзакарим Норбеков
По-добре да бъде мислещ монах, отколкото постмодернистичен мислител.
Мюриел Барбери
Мислителят умира, но мислите му са извън обсега на разрушението. Хората са смъртни; но идеите са безсмъртни.
Уолтър Липман
Множеството хора, които стоят между велик мислител и обикновения човек, не са автоматични предаватели. Те работят върху идеите; може би затова един гений обикновено мрази своите ученици.
Уолтър Липман
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща