Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Слон" - страница 2
Всички религии са верни, те просто виждат различна част от слона.
Джордж Лукас
При раздаването на слонове пристигат първи мишките.
Сергей Скотников
Слонът е по-умен от всяко животно.
Марко Поло
Те ме избягваха и изведнъж станах огромен, като слон. Аз обаче не бях слон. Бях мамут. Тези които са измрели.
Мая Люнде
...жените са слонове и внимавайте как казвате това пред тях, защото ще си помислят, че ги наричате дебели и няма връщане от този момент. Но те трупат. Казват, че не го правят, но го правят. Смятаме, че ако нещо не се говори отново, то си отива. Не е така. Нищо не си отива просто така...
Мелина Маркета
Можете да изядете слон, отхапвайки по една хапка в даден момент.
Мери Кей Аш
Голяма част от Вселената не се нуждае от обяснение. Слоновете, например. След като молекулите се научат да се състезават и да създават други молекули по свой образ, слоновете и неща, наподобяващи слонове, ще бъдат открити да обикалят из провинцията... Някои от нещата, наподобяващи слонове, ще бъдат мъже.
Питър Аткинс
Разделянето на слон наполовина не дава два малки слона.
Питър Сендж
Върнах се, гледам Слона, който стои на прозореца, както в деня, когато се срещнахме в офиса. Тук той се обърна. Въпреки че не каза нито дума, аз отгатнах всичко по лицето му. Залязващото слънце надникна в стаята и аз застанах под лъчите му. Но ми се стори, че светлината и топлината идват от Слона.
Пол Скот
Той се научи да живее с истината. Не да я приема, а да живее с нея. Беше като да живееш със слон. Стаята му беше мъничка и всяка сутрин той трябваше да омръзва истината, само за да стигне до банята. За да стигне до гардероба, за да вземе чифт долни гащи, той трябваше да пълзи под истината, играейки на нея, нямаше да избере момента да седне на лицето му. През нощта, когато затваряше очи, той усещаше как се извисява над него.
Никол Краус
Знаете ли как яде слона? Парче, по парче.
Сали Гарднър
Всяка теория във философията, която е изградена върху чиста хипотеза, е слон; и всяка теория, която се подкрепя отчасти от фактите, а отчасти и от предположенията, е като образа на Навуходоносор, чиито крака бяха отчасти от желязо и отчасти от глина.
Томас Рийд
Те не могат да очакват някой действително да плати за тениска с надпис "Аз (снимка на слон) в зоопарка в Сан Диего." Какво означава това?
Адам Рекс
Расте конкуренцията за активи, и те става все по-малко. Знаете, когато слона е в стъкларски магазин, става тясно.
Вагит Алекперов
Те, които са пострадали толкова много от ръцете на хората, никога не губят способността да прощават, въпреки че като слонове никога няма да могат да забравят.
Дафни Шелдрик
Обичам да мисля за хората си като неми оптимисти - оставете слона на мира и в крайна сметка, може би с помощта на няколко мимози, той ще изчезне от стаята по собствено желание.
Джули Бъксбаум
Мишка със силно сърце може да вдигне слон.
Еремей Парнов
Мразя да наблюдавам животни в плен - или да виждам циркови слонове, дефилиращи по улиците. Когато животните са затворени в клетки, това е загуба на това, което са.
Катрин Апългейт
...от заешката дупка не може да излезе слон.
Кристианна Бранд
Бактерията е безобидно създание, и ако тя носи болест, то тя носи първична субстанция, която предизвиква болест. Точно така както и слона може да бъде наричан носител на болести.
Кристоф Вилхелм фон Хуфеланд
Някои жени са като слонове. Нямам предвид размера, искам да кажа, че те никога не забравят.
Лора Шлезинджър
Диво. Ако има нещо, което не одобрявам, това е неестественото улавяне и опитомяване на диви животни, било то слон или птица. За мен единствената добра клетка е празната клетка.
Лорънс Антъни
Предишна
1
2
(Текуща)
3
Следваща