Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Слон"
Не обичам слоновете. Толкова са силни, а толкова послушни...
Чарли Чаплин
Имам памет като слон. Всъщност слоновете често се консултират с мен.
Ноел Кауърд
Ако сте неутрални в ситуации на несправедливост, сте избрали страната на потисника. Ако слон е стъпил на опашката на мишката и казвате, че сте неутрален, мишката няма да оцени вашата неутралност.
Дезмънд Туту
Жените и слоновете никога не забравят нанесената им обида.
Саки
Една сутрин застрелях слон по пижама. Как влезе в пижамата ми, никога няма да разбера.
Граучо Маркс
Думите са евтини. Най-голямото нещо, което можете да кажете, е "слон".
Чарли Чаплин
Камилата може да накара слона да се чувства като реактивен самолет.
Жаклин Кенеди Онасис
Издателите мислят за това, че печелят пари, и ако вие пишете добре, те не се интересуват, кой сте вие - мъж, жена или слон.
Маргарет Атууд
Понякога, след разговор с човек, ми се иска да подам дружелюбно ръка на куче, да се усмихна на маймуна и да се поклоня на слон.
Максим Горки
Той се намръщи, докато се мъчеше да си спомни. Беше като да гледаш плетене на една кука от слон.
Вал Макдърмид
Ние не сме единственото животно, което тъгува; маймуни го правят, и слонове, и кучета. И все пак ние сме единствените, които измъчват.
Джералдин Брукс
Когато в стаята има невидим слон, човек от време на време е длъжен да се препъне в хобота.
Карън Джой Фаулър
Някои критични статии могат да бъдат оприличени на производството на слонове от мухите на клиента.
Лазар Лагин
Жените са като слонове. Обичам да ги гледам, но не бих искал да си имам един.
Уилям Клод Фийлдс
Слоновете са заразни.
Пол Елюар
Милионерите ходят на лов за слонове, бедняците за дървеници.
Дон Аминадо
Учтиви читателю, за писанието се казва, че е достатъчно дълбоко, за да плува слон, и все пак достатъчно плитко, за да гази агне.
Ралф Венинг
Комарът живее по-малко от слона: това е понеже кръвопийците са по-краткотрайни.
Газали
Но може би най-важният урок, който научих, е, че няма стени между хората и слоновете, освен тези, които сами издигаме, и че докато не позволим не само на слоновете, но и на всички живи същества да имат място под слънцето, никога не можем да бъдем цели себе си.
Лорънс Антъни
Най-голямото сухоземно животно е слонът и той е най-близкият до човека по интелигентност: той разбира езика на своята страна и се подчинява на заповеди, помни задълженията, на които е преподавано, радва се от обич и от знака на честта, не повече. притежава редки дори за човека добродетели, честност, мъдрост, справедливост, също уважение към звездите и благоговение към слънцето и луната.
Плиний Стари
Ако в стаята има слон, запознай се с него.
Ранди Пауш
Истинският философ е като слон; той никога не слага втория крак, докато първият не е здраво на мястото си.
Бернар дьо Фонтенел
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща