Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Комплимент" - страница 3
Тайната на щастието в семейния живот е вниманието един към друг. Съпругът и съпругата трябва постоянно да показват един на друг знаци на най-нежното внимание и любов. Щастието на живота се състои от отделни минути, от малки, бързо забравени удоволствия от целувки, усмивки, мил поглед, сърдечен комплимент и безброй малки, но мили думи и искрени чувства. Любовта също се нуждае от ежедневния си хляб.
Александра Фьодоровна Романова
Помнете, че несправедливата критика често се явява замаскиран комплимент. Не забравяйте, че никой не бие утрепано куче.
Дейл Карнеги
"Не знам защо, където се появя, все приличам на нечия любовница, но пък това е комплимент за мен. Той и Азис го казва в книгата си: "Ако си известна, трябва задължително да си лека", защото иначе няма как да си по кориците или да си успял." - във в. "24 часа", 03.2006.
Юлиана Кънчева
Задавай въпроси, които да предизвикват само комплимент за теб. Поздравявай, честитявай и отмини - ето секрета на цялото изкуство на царуването.
Фердинанд Сакскобургготски
Когато бях двадесетгодишна ми предлагаха много роли, в които нямаше какво да правя, освен да бъда секси. Още ми предлагат такива роли, но сега ги приемам като комплимент.
Салма Хайек
Когато Жан-Жак Русо бил във Фонтенбло на представлението на "Селския гадател", един придворен се приближил до него и го заговорил учтиво: "Господине, позволявате ли да ви направя един комплимент?" - "Да, господине - отвърнал Русо, - стига да е добър." Придворният си отишъл. Упрекнали Русо: "Но как може така? Що за отговор е това?" - "Съвсем подходящ - рекъл той. - Има ли нещо по-лошо от зле направен комплимент?"
Никола дьо Шамфор
Лекарят господин Лори разправяше, че при едно неразположение госпожа Дьо Сюли го извикала и между другото му разказала за нахалството на Бордьо, който й бил рекъл: "Болестта ви се дължи на естествени причини – трябва ви мъж," като същевременно й се представил в не твърде приличен вид. Лори се опитал да оправдае колегата си и обсипал госпожа Дьо Сюли с почтителни комплименти. "Не знам какво стана след това, - добавяше той, - но тя ме извика само още веднъж, а после пак стана пациентка на Бордьо."
Никола дьо Шамфор
Предишна
1
2
3
(Текуща)
Следваща