Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Комплимент"
Не го считам за обида, а по-скоро за комплимент да ме наричат агностик. Аз наистина не държа да знам в какво вярват невежите хора - и това е всичко, което агностицизмът означава.
Кларънс Дароу
Жената никога не може да бъде обезоръжена с комплименти, а мъжът - винаги.
Оскар Уайлд
Веднъж ми казаха, че играя добре в лоши позиции. Това беше най-честният и най-ценният комплимент с който са ме удостоявали.
Ашот Наданян
Щастието в живота е съставено от онези малки скоро-забравени неща - очарованието на една целувка или една усмивка, един мил поглед, един сърдечен комплимент.
Самюъл Тейлър Колридж
Никой комплимент не може да бъде убедителен, освен като израз на безразличие.
Джордж Елиът
Ние равнодушно приемаме заслужените комплименти и с признателност се вслушваме в тези, на които, доколкото ни е известно, ние нямаме никакво право.
Оливър Голдсмит
Комплиментите не струват нищо, но въпреки това мнозина плащат скъпо за тях.
Томас Фулър
Женитба - най-големия комплимент, който мъже може да направи на жената. Обичайно той се оказва и последния.
Хелън Роулънд
Комплимент: задължителна лъжа - и нерядко обвързваща.
Адриан Декурсел
Едно от нещата, които научих... беше как да приема комплимент. Просто кажете: "Благодаря." Това е единственият отговор, който може да даде уверен човек.
Нийл Строс
Кой е най-добрият комплимент, който си чул от жена? Най-доброто, което може да ти каже жена е това, че тя те обича.
Робърт Патинсън
Професионалистът се научава да разпознава критиката, водена от завист, и да я приема за това, което е: върховният комплимент. Критикът мрази най-много това, което сам би направил, ако имаше смелостта.
Стивън Пресфийлд
Когато някой, който обича и се грижи за мен, ми прави комплимент, се чувствам по-бляскава, отколкото когато светкавиците изгаснат на червения килим.
Габриел Юниън
Подобно на това, че комплимента рядко е без лъжа, така и грубостта рядко е без известна доза истина.
Готхолд Ефраим Лесинг
Никога не се уморявам да слушам комплименти.
Джон Литгоу
Ти си по-добър в малки разговори от мен. Това не винаги е комплимент.
Джон Скалзи
Имиграцията е най-искренният комплимент.
Джек Пар
Достигнали сте върха на успеха веднага щом престанете да се интересувате от пари, комплименти и слава.
Томас Улф
Комплимента трябва да е по-правдив от истината.
Хуго Щайнхаус
Двата ни най-големи съперника бяха приспособили целия си сезон към тази цел да ни победят. Разбира се, голям комплимент е, че те бяха толкова мотивирани да ни спрат, но беше много трудно да се изправим в два подобни мача толкова близо един до друг.
Денис Бергкамп
Въпреки че сега съм доста популярен в моята страна и тенисът е спорт номер 1 и съм много поласкан, че хората ме разпознават и идват и ми правят комплименти, аз съм по-скоро съм човек, който обича да има уединение и мир.
Новак Джокович
Всички жени заслужават комплименти. Във всяка жена има нещо благородно. Виждал съм, как перачките се движат, като кралици.
Роберт Валзер
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща