Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Травма" - страница 3
Раненото вътрешно дете е изпълнено с неразрешена енергия в резултат на тъгата от детската травма. Една от причините да имаме тъга е да завършим болезнени събития от миналото, така че нашата енергия да бъде достъпна за настоящето.
Джон Брадшоу
Неврозите не възникват като реакция на травма сама по себе си, а в отговор на фантазии, чрез които травмата придобива приписаното й значение.
Доналд Калшед
Мисля, че много от нас се отделят от майчиния кораб - нашето тяло рано. Мисля, че майчиният кораб също е Земята и самият живот. Травмата ни отделя от това и ни отделя от сърцата ни.
Ева Енслър
Не можеш да живееш мирно, примирен с чувството, че те не обичат теб, а само твоите положителни качества. Разбирането на това води до тежка душевна травма.
Алис Милер
Колкото повече мислеше за това, толкова по-смешно ставаше. Когато става въпрос за избор между травма и забавление, тя предпочита забавлението.
Кони Глин
Който общува дълго време с психично болни, е заплашен от душевни травми.
Кристина Кофта
Сам съм си виновен за травмите. За месец напълнях с 13 килограма, но реших аз да си правя каскадите. И когато се сецнах в кръста, се опомних, че вече съм на 44, а не на 24 год.
Джордж Клуни
Предишна
1
2
3
(Текуща)
Следваща