Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Травма"
Ако само човешкото тяло можеше да се справи с травми, както биотехнологичните запаси.
Алекс Беренсън
Войната е епидемия от травми.
Николай Пирогов
Халюцинираме. И това е този свят: масова халюцинация, където страхът изглежда по-реален от любовта. Страхът е илюзия. Нашата лудост, параноя, безпокойство и травма са буквално измислени.
Мариам Уилямсън
Аз отново получавам от тениса удоволствие. Когато се върнах след травмата неуспешните дни бяха неизбежни, но сега при мен вече са по-успешни.
Рафаел Надал
Не се нуждая от създаване на травми в живота си, за да съм креативен. Имам достатъчно голям резервоар от тъга и емоционални травми, които да ме поддържат.
Стинг
Това което е било травма физическа или душевна, трябва да се запълни с нещо създадено от нас. Ако не се запълни, остава пробойна и то завинаги.
Шарлот Генсбург
Травмата е оцеляваща, но често не много повече. Убива те, като същевременно ти позволява да живееш.
Джеймс Фрей
Делюзионната болка наранява точно толкова, колкото и болката от действителната травма. И какво ще стане, ако всичко е в главата ти?
Октавия Е. Бътлър
Дали травмата ще бъде жестока и наказваща Горгона или средство за издигане до висините на трансформация и овладяване зависи от начина, по който подхождаме.
Питър Левин
Несъмнено много хора имат чувството, че изобщо да се говори за смъртта означава да се измисли умствено, да се доближи до нея по такъв начин, че човек трябва да се изправи лице в лице с неизбежността на собствената си евентуална смърт. Така че, за да си спестим тази психологическа травма, решаваме просто да се опитаме да избегнем темата, доколкото е възможно.
Реймънд Мууди
Избягвам структурата на сюжета, която зависи от поведението на героите по начини, които в крайна сметка ще бъдат обяснени с тяхното детство или с някаква скорошна травма или събитие. Хората са невероятно сложни. Кой знае защо са такива, каквито са?
Рейчъл Къшнър
Ако родителите ви са ви игнорирали, или ако просто не са емоционално достъпни, или ако крещят много, това е вид травма.
Такър Макс
Защо изпитваме ревност? Терапевтите често разглеждат демона като белег от детска травма или симптом на психологически проблем. И е вярно, че хората, които се чувстват неадекватни, несигурни или прекалено зависими, са склонни да бъдат по-ревниви от другите.
Хелън Фишер
Идвам от свят, в който думата "травма" не съществува, защото сме твърде бедни. Нямах лесен живот в сравнение със средния европеец. Но в сравнение със средностатистическия африканец не беше толкова лошо.
Аян Хирси Али
Колкото повече здравословни връзки има едно дете, толкова по-вероятно е то да се възстанови от травма и да процъфти. Връзките са агенти на промяната и най-мощната терапия е човешката любов.
Брус Пери
Животът е толкова славна травма, нали?
Дж. Р. Уорд
Животът на някои хора сякаш протича в разказ; моят имаше много спирания и стартове. Това прави травмата. Прекъсва сюжета. Не можете да го обработите, защото не се вписва в това, което е било преди или какво идва след това.
Джесика Стърн
Танцът има трансформационен ефект върху телесните травми.
Ева Енслър
Гражданската война е национална криза, а също и частна травма: Ние я понасяме колективно и изолирано.
Хишам Матар
Травмите просто ме преследват и не знам как да се отърва от тях. Може би им е нужен автограф?
Алесандро Дел Пиеро
Втората световна война е травма, която парализира писателите. Това беше нещо метафизично, диаболично.
А. Б. Йехошуа
Травмата от откриването на тялото й, неподвижно в солената вода на ваната, го остаря с десет години.
Майкъл Прескот
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща