Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Изменение" - страница 2
По отношение на изменението на климата често не разбираме напълно, че това е проблем. Смятаме, че е проблем, който чака да се случи.
Кофи Анан
Когато трима либерали се съберат, те образуват нова партия; това е тяхната идея за индивидуализъм. Те никога не се присъединяват към боулинг клуб, без да въведат като част от "дневния ред" изменение в устава.
Освалд Шпенглер
Няма да преговаряме за някакъв нов договор за изменението на климата... Става дума за това да видим дали ще бъде възможно в бъдеще да върнем хората към консенсус заедно. можем ли да направим това? Не знам, но е важно поне да започнем процес на диалог, който ни позволява да постигнем напредък в това.
Тони Блеър
Съществува реална връзка между културата и изменението на климата. Всички имаме роля и ако се ангажирате с живота, ще получите нов набор от ценности, ще слезете от потребителската пътека и ще започнете да мислите и именно тези велики мислители ще спасят планетата.
Вивиан Уестууд
Живота се състои в постоянни изменения, насочени към самореализация.
Майкъл Нютън
Безмесието намалява въглеродния ни отпечатък и ни помага да водим пътя към изменението на климата.
Маркус Самуелсон
Адаптирането е единственото средство за намаляване на неизбежните сега разходи за изменение на климата през следващите няколко десетилетия.
Николас Стърн
Адаптирането може ефективно да намали разходите за изменение на климата, докато атмосферните концентрации на парникови газове се стабилизират.
Николас Стърн
Все още има време да избегнем най-лошите въздействия от изменението на климата, ако предприемем решителни действия сега.
Николас Стърн
Изменението на английския език казва преди всичко: Нека се погрижим нашите деца, нашите млади хора да научат английски. Нека не им отказваме възможността да участват в американския живот, за да стигнат дотам, докъдето могат да ги доведат мечтите и талантите им.
Самюъл Хаякава
За съжаление, проблемите на изменението на климата, за разлика от много други проблеми, са много фини, защото промените, които наблюдаваме, са много, много фини.
Уангари Маатаи
Мисля, че сме в момент от нашата история, където почти всички големи, големи предизвикателства, пред които е изправена човешката раса, са тези, които изискват научно решение: изменението на климата; достъп до чиста вода; пренаселеност; пластмасови отпадъци.
Хана Фрай
... ние рядко забелязваме навреме измененията във външният вид на хората, с които е свързан нашият всекидневен живот.
Юрген Торвалд
Отначало, когато чух за изменението на климата, бях отрицател на климата. Не мислех, че се случва. Защото, ако наистина имаше екзистенциална криза като тази, която би застрашила нашата цивилизация, ние нямаше да се фокусираме върху нищо друго. Това ще бъде нашият първи приоритет. Така че не разбрах как се сумира това.
Грета Тунберг
Научаването за изменението на климата предизвика моята депресия на първо място. Но също така това ме измъкна от моята депресия, защото имаше неща, които можех да направя, за да подобря ситуацията. Вече нямам време да се депресирам.
Грета Тунберг
Мисля, че в много отношения ние аутистите сме нормалните, а останалите хора са доста странни. Те продължават да казват, че изменението на климата е екзистенциална заплаха и най-важният проблем от всички. И все пак те просто продължават както преди.
Грета Тунберг
На места като Давос хората обичат да разказват истории за успех. Но техният финансов успех идва с немислима цена. А що се отнася до изменението на климата, трябва да признаем, че се провалихме.
Грета Тунберг
Предполагам си, че при бъдещите преговори за изменението на климата - вместо да вляза в тази стая и да кажа: "Аз защитавам китайските интереси" или "Аз защитавам австралийските интереси" - във всеки от тях също ще има идентичност преговарящите мислят: "Аз също защитавам човешките интереси."
Дейвид Крисчън
Ефектите от изменението на климата са реални и трябва да се действа.
Джо Байдън
Все по-често развиващите се страни искат помощ, за да се справят с последиците от изменението на климата, които ние не искаме да дадем.
Елизабет Колбърт
Всички сме наясно с последиците от изменението на климата.
Жан Тирол
Измененията във външните условия са способни да породят у животните нови потребности.
Жан-Батист Ламарк
Предишна
1
2
(Текуща)
3
Следваща