Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Коледа" - страница 3
Дикенс е част от това как цялото празнуване на Коледа, както го познаваме днес, се появява през XIX век.
Клеър Томалин
По едно време повечето ми приятели можеха да чуят камбаната, но с годините тя замлъкна за всички. Дори Сара откри една Коледа, че вече не може да чуе сладкия му звук. Въпреки че съм остарял, камбаната все още бие за мен, както и за всички, които наистина вярват.
Крис ван Алсбърг
Израснах в Мароко. Родена съм мюсюлманка и всяка година празнувах Коледа в голяма бяла къща в страната, по средата между Мекнес и Фес.
Лейла Слимани
Вероятно причината да сме толкова откачени по Коледа с безкрайните неудържими и често глупави покупки на подаръци е, че не знаем как да изрзим любовта си с думи.
Харлан Милър
В този свят царуват нищета и болка, а скуката дебне от всяко ъгълче онези, които са пощадени от тази участ. Навред господства порочността, а последната дума има глупостта. Съдбата е жестока, а хората – жалки. В така устроения свят човекът със собствена тежест е като светла, топла и весела стая на Коледа сред преспите и студа на декемврийската нощ.
Артур Шопенхауер
Исус е Дядо Коледа за възрастните.
Кристофър Хитчънс
Коледа е далече, виното още не е станало, не сме сложили още зелето, а планините побеляха.
Емил Чолаков
На Коледа господин Дьо Вилар изслушал три меси и решил, че последните две са отслужени лично за него. Изпратил три луидора на свещеника, който отговорил: "Служа за собствено удоволствие."
Никола дьо Шамфор
Предишна
1
2
3
(Текуща)
Следваща