Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Германец" - страница 2
Поляците не обичаха евреите и бяха по-лоши от германците.
Менахем Бегин
Когато холандците, говорят един с друг, обичайно не употребяват ласкави обръщения, като, например, французите или германците.
Мери Мейпс Додж
Вече не можеше да се смее или да плаче, да лъже себе си или да се изправи пред истината, да падне напълно или да се изправи, да остане или да си отиде, да се чувства евреин или германец, да живее или да умре.
Ангелика Шробсдорф
Невъзможно е да срещнете поляк или германец, който не познава историята на страната си. Но много англичани не знаят разликата между Великобритания и Англия.
Норман Дейвис
Всъщност не германците ме потискат, а собственото ни объркване, дезорганизация, собствения срам... Ето това убива!..
Олга Бергхолц
Когато си помислих как руснаците се различават от германците, стигнах до извода: руснаците разбират, че живеят само веднъж.
Анна Берсенева
Семействата са като държави. Те имат свой собствен език и шеги, и тайни и предположения за правилните и грешни начини за правене на нещата и някои от тях винаги се проявяват при децата, начина, по който нещо на Германия или Австралия винаги се показва на германец или австралиец, без значение къде те отиват. Това се харесва на външни лица или не, там се чувстват като у дома си или не. Това е като вкуса на кориандъра.
Роланд Меруло
С други думи, германците продължаваха да залагат много на болшевизма, като в същото време го сдържаха и извличаха предимство.
Стивън Коткин
Изглежда малко несправедливо към близките ми да бъдат убивани, за да се предостави възможност за свободна воля на германците, но дори да оставим това настрана, как свободната воля води до рак? Възможност за свободна воля за тумори?
Стивън Уайнбърг
Германия е капиталистическа държава, подхранвана внимателно и върната към просперитет от Съединените щати, и тя е много лоялна към Съединените щати. Дори не мисля, че германците се радват на пълен суверенитет. Има някои неща, които те не могат да направят, ако Съединените щати не желаят да го направят.
Тарик Али
Фюрерът беше избран чрез демократичен процес, дори и според днешните стандарти. Фюрерът, който беше избран, формулира плановете си с неопровержима яснота. Той беше избран от самите германци. И дори евреи.
Тимур Вермеш
Германците винаги фигурират в хората, правещи невъзможните неща възможни.
Ханс Хайнц Еверс
Баща ми, искаше да живеем като истински германци, и не разрешаваше да говорим на идиш.
Хелмут Нютън
Повече от 800 хиляди германци страдат от пристрастяване към пазаруване, признато от психиатрите като същото заболяване като алкохолизъм и наркомания.
Валентин Катасонов
Германците имат национална амнезия, що се отнася до войната.
Грег Лумис
Според мен Америка като цяло е много по-топяща, отколкото където и да е в Европа. Разбира се, Европа има много различни националности във всяка държава, но те всъщност никога не се стопяват заедно. Можете да се преместите в Германия, но никога не сте станали германец. Същото важи и за Франция и аз живея там от двегодишна възраст. В Америка всеки може да стане истински американец.
Джейн Л. Роузън
На глава от населението източните германци са пили повече от два пъти повече от западногерманските си колеги.
Ернст Толер
Той трепереше от страх, пълзеше на четири крака под обстрел, плачеше сам в поле, осветено от луната, но все още не вярваше в победата на германците. Тъй като човек не вярва в смъртта, докато е млад и здрав.
Ирен Немировски
През 2004 година много журналисти, които смятаха, че е странно етнически германец да е кмет на румънски град, ме попитаха кое е най-голямото ми постижение в първия ми мандат. Най-важното ми постижение в първия ми мандат беше, че върнах надеждата на хората от Сибиу. И ще дам надежда и на румънците.
Клаус Йоханис
В Лайпциг ме обвиняват, че съм французин, в Хамбург, че съм азиатец, в Париж, че съм германец, а в Русия вярват, че целият съм объркан, но в същото време съвсем не оригинален.
Клаус Ман
Сготвих за двамата папи, които бяха тук. Папа Франциск I готвеше за и папа Бенедикт преди него. Папа Бенедикт е германец. И направих малко проучване - майка му е била готвач.
Лидия Матичио Бастианич
Условно ляво движение, антигерманците се раждат след рухването на Берлинската стена. Докато повечето германци се радваха на края на Студената война, антигерманците се страхуваха, че обединена Германия може да доведе до четвърти Райх - и завръщане на антисемитизма.
Люк Хардинг
Предишна
1
2
(Текуща)
3
Следваща