Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Раздяла" - страница 2
Обстоятелствата са различни, но винаги се случва едно и също: след дълга раздяла съпругът и съпругата вече няма да стават съпрузи.
Паринуш Сании
- Връзката, - каза тя, - причинява раздяла. Това със сигурност и винаги е така.
Пу Сунлин
Комедиите завършват със съюз, а трагедиите с раздяла, защото хората не виждат друг начин освен двете.
Реджиналд Хил
Раздялата е велико нещо. Изглежда, че тя винаги дава повече, отколкото взима.
Сам Рокуел
Но исках да готвя. Трябваше да готвя. Мама ме беше отгледала с имплицитното разбиране, че готвенето е отговорът на всички житейски превратности – не само противоотровата срещу скуката, но и начин да се предпазим от по-тъмните реалности на скръбта, раздялата и самотата.
Саша Мартин
Мъжете се възстановяват от раздяла много по-бързо от жените. На всяка раздяла умира жена. След всяка раздяла човек се преражда.
Сое Валдес
Раздялата е лош съветник, но дяволски добър сватовник.
Сое Валдес
Хората безразсъдно приемат любовта за даденост, вярвайки, че тя ще трае вечно. Едва в раздяла всеки разбира какво съкровище е притежавал.
Труди Канаван
На този свят винаги се случва нещо. Има едно същество, което умира, а друго се ражда. Почти едновременно има раздяла и среща. Това означава, че е невъзможно да скърбим завинаги.
Хуан Сънми
Колко много обичам нашето семейство? Толкова много. Когато възникне някаква извънредна ситуация, добра или лоша, ние се събираме заедно като части в машина, като екипаж на подводница във война в безпорядъка от тенекии на дома ни, без обичайните дебати, убийства на герои, жални монолози и напрегнати извиване на ръце. Научих се да обичам кризите поради тази причина, как те ни карат да се обединим и да забравим нашата раздяла и тъга; това беше вторият голям подарък на лунната риба.
Шон Тан
Денят, в който останете необвързани поради развод или раздяла, е денят, в който трябва да проверите кои сте всъщност.
Ърни Зелински
До раздялата ни бях влюбена в него до забрава и бях готова да направя всичко за нежен поглед, за похвала, за знак на внимание. Бях луда по него. С течение на времето упоритостта се добавя към лудостта. Той ми изневери и магията се разсея. Обичах го твърде много.
Валери Трирвайлер
Но кога точно и какво точно поражда поезията? Изглежда ясно - в дните и часовете на силни чувства. Но колко обичах Наталия, как ме измъчваше раздялата ни и - нито ред. Странно...
Владимир Бушин
Раздялата за любовта е като вятъра за огъня: той гаси слабите и раздува големите.
Георгий Данелия
Вярно е, обясненията нямат нищо общо с раздялата. Мога да бъда само дребна. Истината я няма никъде. Умните хора усещат това. Или казват, че заминават за известно време и никога не се връщат, или просто изчезват. Какво да обясня? Какво помага?
Дан Лунгу
Раздялата е трудна за този, който напуска, и този, който остава...
Джийн М. Оел
Твърдения за себе си - това също е погрешно, както и раздяла заради малки неща.
Александър Маркитанов
Ако сте в раздяла, бихте могли да отидете докрай и да прекарате лятото в Самарканд, без климатик, да научите език, от който нямате никаква полза. Поне добавя малко романтика към депресиращата ситуация.
Елиф Батуман
Нашата култура, толкова горда с философията си върху ума, ни откъсва от телесното ни преживяване и от самата земя. В тази раздяла нашата сексуалност се отрича, сетивата ни са нападнати, околната среда е злоупотребена и нашата сила е манипулирана. Нашата земя е нашата форма и без нея губим своята индивидуалност.
Енодиа Джудит
Значението на тайната е много различно, когато моделът на любовта е модел на прозрачност. Така че, за да разберете политиката на тайна и откровение, трябва да разберете по-голямата култура, в която живее двойката, както и културата на самата двойка. Какво означава интимността за тях? Къде двойката поставя границата между сплотеност и раздяла? Това ви информира. Винаги питаш: "Какво би станало, ако кажа? Какво ще стане, ако не кажа?" Понякога партньорът не иска да знае.
Естер Перел
Раздялата подхранва страстта. Той все още не е достигнал това състояние на абсолютна свобода, за да преодолее страха от неизвестното и да се издигне.
Жил Куртманш
Раздялата е подобна на смърта, а единствената макар и съществена разлика е надеждата.
Жозе Сарамаго
Предишна
1
2
(Текуща)
3
Следваща