Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Раздяла"
Истинската любов е не тази, която издържи дълги години раздяла, а тази, която издържа дълги години близост.
Хелън Роулънд
Болката от раздялата е нищо в сравнение с радостта от запознанството.
Чарлз Дикенс
Те бяха толкова близки един до друг, че предпочитаха смъртта пред раздялата.
Габриел Гарсия Маркес
Раздялата за любовта е същото, като вятъра за огъня: потушава малката любов, а голямата разпалва още по-силно.
Александър Куприн
Мигове на доброта и помирение си заслужава, дори ако раздялата трябва да дойде рано или късно.
Алис Мънро
Мениджърите, които не ръководят, са доста обезсърчаващи, но лидерите, които не менажират, не знаят какво се случва. Това е фалшива раздяла, която хората правят между двамата.
Хенри Минцбърг
Какво чувство изпитваш, когато се отдалечаваш с кола от свои хора и ги гледаш как се смаляват в прерията зад теб, докато черните точици, в които са се превърнали, съвсем се стопят? Изпитваш чувство за безкрая на света, издигнал свод над теб, и чувство за раздяла. Но ние едва чакахме да започнем следващата луда авантюра под небето.
Джак Керуак
Плазмата на мечтите е болката на раздялата. Мечтата продължава да живее и след, като тялото бъде погребано.
Хенри Милър
Най-дългата раздяла заплашва по-малко любовта, за разлика от страшното изпитание на постоянната близост.
Една Сент-Винсънт Милей
Кой може да знае от думата сбогом какъв вид раздяла се предлага за нас.
Арундати Рой
Само раздялата помага да се разсее илюзията за това, че вие с любимия човек сте две отделни същества.
Ащън Къчър
Как може да е след всичките тези концентрирани усилия и раздяла, как е възможно, че все още приличам, толкова много, на моята собствена отвратителна майка?
Габриел Хамилтън
Най-неприятното нещо в разделянето не е раздяла. А факта, че непрекъснато ти се повтаря, че сте направили грешка. И в резултат на това, престанете да се доверявате на себе си за известно време.
Кристен Стюарт
Единствените любовни писма, имащи въобще някакъв смисъл, са съобщенията за раздялата.
Етиен Рей
Раздялата ще те научи да обичаш истински.
Антоан дьо Сент-Екзюпери
Единственото разделение, което Библията знае, е между вярващите от една страна и невярващите от друга. Всеки друг вид раздяла, разделяне, разединение е на дявола. Това е зло и от греха.
Дезмънд Туту
Всички казват: Раздялата е смърт, а аз още съм жива.
Емили Дикинсън
Любовта е по-силна от раздялата, но раздялата е по-дълга от любовта.
Йосиф Бродски
Обичам, когато хората идват при мен и ми казват, че имат връзка заради мен. Но аз също харесвам историите за раздяла, човекът, който казва: "Оставих някого миналата седмица заради теб". Харесва ми да мисля, че спасих 10 години от живота им.
Матю Хъси
Физическата смърт е отделяне на душата от тялото; духовната смърт е отделяне на личността от Бога; вечната смърт е финализирането на това състояние на раздяла – човек е загубен за цяла вечност в своето греховно състояние.
Милард Ериксън
Мислейки за чудеса, вярвам, че нашата референтна рамка е била твърде драматична. Търсихме горящия храст, раздялата на морето, ревящия глас от небето. Вместо това трябва да гледаме на обикновените ежедневни събития в живота си за доказателство за чудо, като в същото време поддържаме научна ориентация.
Морган Скот Пек
Все още е странна тази мания, която всички имаме да искаме да се разделим нежно, когато нищо не е по-насилствено от раздялата, която протича гладко.
Никола Рей
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща