Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Камера" - страница 2
Още от самото начало камерата и аз сме големи приятели. Тя ме обича и аз я обичам.
Уитни Хюстън
Може би звучи абсурдно, но най-доброто нещо, което младите режисьори трябва да направят е да хванат камера и лента и да направят какъвто и да е филм.
Стенли Кубрик
В основата на фотоапарата лежи лъжа - камерата твърди, че миналото е осезаемо, макар че истината е съвсем различна.
Кейт Аткинсън
Всяко дърво, или всяко перде може да се изправи пред тв камера и да започне да реве, въобразявайки се, че е певец или шоумен. Трябва да има някакво сито. А сега чалга има навсякъде - и в политиката, и в литературата. Каква е тая поезия, дето се пише... Може ли да се редуват птиче с кокиче, момиче с добиче!
Юлиан Вучков
По време на участие в дебати или говорене пред публика от политици, трябва да се свържете с детектор на лъжата. Тази мярка може да не сложи край на неискреността, но ще действа като камера за скорост на пътя: хората карат бавно, знаейки, че могат да бъдат хванати.
Майкъл Фрийман
Трябваше да внеса в страната един ранен Нокия мобилен телефон с камера от Бахрейн през 2004. Имаше голям черен пазар за тези забранени телефони, като контрабандистите ги криеха в броните на колите или в рамките на вратите на колата, докато митническите служители и полицията използваха ултразвукови устройства за да ги разкрият.
Манал Ал-Шариф
Сателитните комуникации свързват телевизионните екрани в Япония с телевизионните камери в Англия и разстоянието от половин свят губи своето значение.
Робърт Кенеди
Когато за пръв път започнах да се снимам, бях ужасен от камерата.
Сам Шепърд
В началото не беше словото, а камерата - и в това време, на това място тя не лъжеше.
Синтия Озик
Обичайната архитектурна стратегия е да се строят съдебни зали без прозорци, за да се засили ефектът на една камера, изолирана от ежедневието, театър за великата и вечна работа на закона.
Уилям Ландей
Реалността, в която се появява камера, винаги е поставена, например кацането на Луната.
Ханс Магнус Енцесбергер
Мисля, че военните фотографи не биха могли да понесат сцените на болки и кръвопролития, ако между тях и тези ужаси, които те снимат, не се намира камера.
Хелмут Нютън
Исках да направя някакъв вид видео за идеята, че потребителите на YouTube трябва да имат някакво разстройство на личността, нещо правилно, за да правят това, което правим. Да се поставяме пред камера през цялото време, да бъдем толкова отворени пред камера през цялото време, да имаме конвенции с нашето име в него. Трябва да има нещо.
Шейн Доусън
Мислех, че ще бъда по телевизията и във филмите - това е, което наистина исках - и не мога да повярвам, че не е трябвало да правя това. Направих го сам, само с моята камера. Това е много, много странно.
Шейн Доусън
Латиносите са най-бързо растящото малцинство и очевидно няма да отидем никъде. Ние сме изключително лоялни като хора и мисля, че Холивуд започва да осъзнава това. Много рядко се случва голямо студио да разпространи в страната филм с латино талант не само пред камерата, но и зад нея.
Айми Гарсия
Чувствам се странно, когато ме ръкопляскат властимащите... защото е очевидно, че критикувам точно тях, но те не могат да покажат това пред камерите. Понякога е доста смешно.
Грета Тунберг
Една от най-разпространените грешки е да вярваме, че нашата визуална система дава вярно представяне на това, което е "там", по същия начин, както би направила филмова камера.
Дейвид Игълман
Морската вода е чиста и можете да поставите камерата в морска вода и да виждате неща, докато сладката вода често е с нулева видимост.
Джереми Уейд
Да застанеш пред камера е акт на суета. Всички актьори в по-голяма или по-малка степен са нарциси.
Джонатан Рис Майърс
В края на краищата това не е чак толкова лош затвор, само дето не ми харесва стената, която отделя моята камера от съседната. Но, признавам си, че изобщо не мисля да упреквам стражата или Онзи, който е построил този затвор.
Джубран Халил Джубран
Във филма аз просто харесвам факта, че камерата понякога може да улови мислите ви.
Джуди Денч
Ако основен източник на новини в нацията е персонализирането на потребителското изживяване, хората с различни гледни точки ще се озоват в ехо камери по техен собствен дизайн. Фейсбук не създаде този проблем, но не трябва да го влошава.
Кас Сънстейн
Предишна
1
2
(Текуща)
3
Следваща