Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Камера"
Камерата никога няма да се конкурира с четката и палитрата. До тогава, фотографията няма да бъде приета в рая и ада.
Едвард Мунк
Обичам миризмата на филм. Просто ми харесва да знам, че там някъде в камерата се върти такъв.
Стивън Спилбърг
Камерата снима това, което се намира пред нея.
Джак Никълсън
Камерата лъже през цялото време, лъже с 24 кадъра в секунда.
Брайън Де Палма
Аз не забравям да мисля, че аз искам да работя за камерата.
Брендън Фрейзър
Поради влиянието на киното повечето репортажи или истории за насилие са толкова изобразителни, че им липсва съдържание или смисъл. Камерата ги довежда до очите ни, но не ги урежда в съзнанието ни, нито във времето.
В. С. Притчет
Размяната на целувки пред камерата не означава повече, отколкото размяната на погледи на улицата.
Жана Моро
Там, където смятам, че се върши повечето работа е зад камера, не пред нея.
Дензъл Уошингтън
В революциите на днешният ден е по-лесно да се сражаваш с камера, отколкото с автомат, а в някои случаи, автоматите не са необходими въобще. Битката на свободните умове ще бъде спечелена в кината, а не в танков бой.
Денис Хопър
Срещат се различни режисьори. Има такива, за които две плюс две винаги е равно на четири, но те все пак искат от теб да им помогнеш в сметките. А има и режисьори, които просто те хвърлят в стаята, заключват вратата, а след това запалват дома и включват камерата.
Майкъл Пит
Хичкок ни го прави много ясно. Има обективна и субективна камера, както в литературата има разказвач от трето и първо лице.
Мануел Пуиг
След като влезете в темпото си, камерата става като друг човек в стаята. Това е като да си в един много малък театър, където няма да се измъкнеш от нищо, защото публиката е на сантиметри далеч от теб.
Сафрън Бъроуз
С филма имате много ограничени инструменти за предаване на субективност - глас зад кадър, гледна точка на камерата, добра актьорска игра - но дори и най-добрият актьор в света е груб в сравнение с това, което можете да направите в написан параграф.
Уилям Бойд
Мисля, че от ранна възраст бях наясно как една камера може да разказва история, как една филмова камера може да повлияе на начина, по който се разказва разказът.
Брайън Селзник
Срамът работи като обектива за мащабиране на фотоапарат. Когато изпитваме срам, камерата се приближава плътно и всичко, което виждаме, е нашето опорочено Аз, само и трудно.
Брене Браун
Харесва ми да разполагам с цифровия фотоапарат на смартфона си, но също така харесвам да имам специална камера, когато искам да правя реални снимки.
Джеф Безос
Когато участвах в "Роки IV", никога не бях виждал филмова камера. И ето ме в този бокс филм.
Долф Лундгрен
Аз играя роля пред камерите, точно както във филмите.
Ева Херцигова
В края на деня телевизионното предаване е най-добрата работа в света. Трябва да отида, където искам, да ям и пия каквото си поискам. Стига само да хапвам пред камерата, други хора ще плащат за това. Това е подарък.
Антъни Бурдейн
За повечето хора химиотерапията вече не е камерата на ужасите, за която често си я представяме. Да, това е изпитание за някои хора, но не беше за мен, нито за повечето от пациентите, които опознах по време на четирите си периодични посещения в химиотерапията.
Джералдин Брукс
Когато напишете две хиляди страници история на Втората световна война, депортациите и концентрационните лагери ще заемат пет страници, а газовите камери може би 20 реда.
Жан-Мари Льо Пен
Не казвам, че газовите камери не са съществували. Самият не можах да ги видя.
Жан-Мари Льо Пен
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща