Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Изследовател" - страница 2
Но идеята, че трябва да бъда учител и някакъв изследовател, не се различаваше през годините.
Амартя Сен
Подобно на изследовател, завърнал се от далечна планета или друго измерение, Суки Ким има много необикновени истории за разказване, сред които колко различен - и колко ужасен - е животът за тези, които живеят в Северна Корея. Дяволът е в детайлите тук, тъй като нейният груб разказ се фокусира върху ежедневните събития, за да разкрие как репресиите оформят ежедневния живот, дори и за най-привилегированите. И все пак Ким свидетелства и за онази част от човешката душа, която никой потисник не може да претендира.
Карлос Ейре
Ако ти си откраднал твоята мъдрост от една-единствена книга, то ти си презрян плагиат, литературен крадец. Но ако ти откраднеш от десетина книги, ти се наричаш изследовател, ако е от тридесет - четиридесет книги, то ти си водещ изследовател.
Амос Оз
Въпреки целия си живот в каузата на сексуалното освобождение, никога не съм хващала венерически болести, което ме кара да се чувствам по-скоро като арктически изследовател който никога не е имал измръзване.
Джърмейн Гриър
За изследователя няма по-голяма радост, от това да направи откритие, колкото и малко да е то. То му дава мъжеството да продължи своите търсения.
Александър Флеминг
Лабораторните прибори за изследователя са неговите оръдия на труда, а добрият работник трябва да има добри оръдия.
Александър Флеминг
На изследователя са познати разочарованията; дълги месеци в неправилно направление, неуспехи. Но неуспехите биват полезни; ако добре се анализират, те могат да помогнат за постигане на успех.
Александър Флеминг
Изследователят трябва да има безгранична вяра и при всичко това да се съмнява.
Клод Бернар
Той (Шаманът) е разчитащ на себе си изследовател на безкрайните имения на една великолепна скрита вселена.
Майкъл Харнър
Общността може да се види най-лесно в седемте общи черти, които притежават всички изследователи: любопитство, надежда, страст, смелост, независимост, самодисциплина и постоянство.
Мартин Дъгард
Никога не съм бил голям изследовател.
Мег Уолицър
Все още имам страхотно лош случай на това, което наричате лош магнетизъм. Мислех, че съм се отървал от него там, но изглежда, че страшни момчета все още се материализират от нищото в мое присъствие. Те са привлечени от мен. Аз съм Северният полюс, а те са изследователите на любовта.
Маурийн Джонсън
Изследователите установиха, че независимо дали омега-3 маслата се консумират в риба или като добавки, те не предлагат значителна защита срещу сърдечно-съдови заболявания, рак или риск от смърт.
Нийл Барнард
Като всички изследователи, ние сме привлечени да открием какво има, без още да знаем дали имаме смелостта да се изправим пред него.
Пема Чодрьон
Изследователи в областта на психологията на възприятието са показали, че човек не възприема информация, която не е в състояние да разбере.
Питър Уорд
Изследователите откриха, че хората, които току-що са консумирали кофеинови напитки, са по-склонни да бъдат подтиквани от спорове относно различни противоречиви теми. Накратко, добри доказателства, че наистина няма такова нещо като безплатен обяд или невинна чаша кафе.
Ричард Уайзман
Мисля за писателите като за изследователи, а не непременно като детективи. Така че със сигурност има откриване, което се случва, но те са изследователи.
Уолтър Мозли
Благодарността също е полезна. Изследователи от Университета на Джорджия установиха, че чувството и изразяването на благодарност е друг инструмент, който помага на разделените партньори.
Хелън Ръсел
Знаете как да разделяте атоми, как да изпращате изследователи на Луната, как да снаждате гени, но не знаете как хората трябва да живеят.
Дениъл Куин
Изследователите обикновено използват 40% ограничение на калориите, но дори 10% ограничение на калориите при плъхове дава почти същите ползи. 10% ограничение на калориите увеличава живота при тези плъхове с около 15%, докато животните, ограничени до 40%, живеят около 20% процента по-дълго. През 1942 година изследователите за първи път показаха, че ограничаването на калориите при животните може да предотврати развитието на рак.
Джеймс Диниколантонио
Те също получиха много по-малко агресивни грижи в края на живота си, с по-малко кръгове химиотерапия и по-дълъг престой в хоспис. Но изследователите бяха изненадани да открият нещо друго. Групата с палиативни грижи оцелява средно 11,6 месеца, в сравнение с 8,9 месеца за контролната група.
Джо Марчант
Днес много изследователи смятат пет часа сън на нощ за необходим биологичен минимум. Поради тази причина петчасовият сън понякога се нарича основен сън.
Джон Б. Арден
Предишна
1
2
(Текуща)
3
Следваща