Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Безкрайност" - страница 2
Вселената и нейните същества са допълване на празна безкрайност, интимни взаимовръзки и пълна уникалност на всяко едно същество.
Мацуо Башьо
Безкрайност просто наричаме това, което не знаем.
Анатолий Днепров
Всички ние сме дошли от безкрайността, Всички живеем в безкрайността, Всички ще се върнем в безкрайността, Всички сме проявление на една безкрайност, Всички сме братя и сестри на една безкрайна вселена, Нека се обичаме, Нека си помагаме, Нека се насърчаваме взаимно, Нека всички заедно продължаваме да реализираме Безкрайната мечта за един спокоен свят, Ние винаги сме ЕДНО завинаги.
Мичио Куши
Времето е само четвъртото измерение; малка точка в края на часовата стрелка - дължината на миг, ширината на битието, височината на безкрайността.
Наталия Шчерба
Ние сме ограничени същества, обречени никога да не получат частица от мъдростта, която е необходима, за да се справим с безкрайността. Книгата ми има много общо с невероятната сила и красота на тази почти непостижима свобода. Тъй като никой от нас наистина не го опознава, ние не знаем какви изключително мощни опасности могат да се крият в него.
Ник Тошес
Безкрайността превръща възможното в неизбежно.
Норман Казънс
Премахвайки безкрайността, в замяна на това получиха неяснота.
Олег Фейгин
Безкрайността създаде онова, което вече може да се намери навсякъде по света. Това са книги. Четенето разширява границите на душата.
Паскал Киняр
Изглежда ясно, че настоящата квантова механика не е в окончателната си форма. Ще са необходими някои допълнителни промени, почти толкова драстични, колкото промените, направени при преминаването от орбиталната теория на Бор към квантовата механика. Някой ден ще бъде открита нова квантова механика, релативистка, в която изобщо няма да имаме тези безкрайности. Много е възможно новата квантова механика да има детерминизъм по начина, по който Айнщайн искаше.
Пол Дирак
Бъдещето е безкрайността на алтернативните варианти и това, което човек ще се превърне в същество, е напълно продиктувано от всички нас.
Север Гансовски
Не ми трябва безкрайност във времето. Знам тази цена. Недостъпен призрак, измама.
Сергей Павлов
Бавност в усвояването на храната - не само от изтощение, но и от изгарящата нужда да продължим момента на ситост до безкрайност, с надеждата, че това всяка минута, разбивайки всичко и всичко, чувството на глад ще отстъпи.
Сергей Яров
За човешкият разум не е по силите си да си представи безкрайността, както и не е способен да побере цялата вселена или да постигне истинският смисъл на живота.
Скарлет Томас
Музиката може да измери колко широки са нашите хоризонти. Умът ми иска да гледа до безкрайност.
Стиви Уондър
Беше странно: когато сведеш дори една прохождаща любовна връзка до най-важното - аз я обичах, тя може би ме обичаше, бях глупав, страдах - това стана празно и банално, безсмислено за всеки друг. В крайна сметка това са само моментите, които имаме, целувката на дланта, съвместното учудване на набраздената текстура на ствола на ела или на безкрайността на песъчинките в дюна. Само моментите.
Сюзън Вриланд
Толкова малки животи, които не са нищо. Питам ви: Какво е безкрайността, умножена по нула? Едва ли си струва нашата дискусия.
Алан Лайтман
Любовта към безсмъртните би означавало влизане в порочен кръг на безкрайността и това е извън моите сили.
Габриел Шарбоне
Това беше безкрайност, вечна, неизменна, като самият живот.
Дейвид Хърбърт Лорънс
Ние сме като капка вода в огромен, божествен океан, различни, но потопени в нещо много по-голямо от нас самите. Едва когато изпитаме връзката си с безкрайността, можем да мечтаем силно.
Алберто Вилолдо
Той смята за срам, когато хората не могат да схванат безкрайността - провал не само на въображението, а на простото виждане.
Джес Уолтър
Няма граница за глупостта. - Казва се, че самото пространство е ограничено от собствената му кривина, но глупостта продължава отвъд безкрайността.
Джийн Улф
Просветлението не е само краят на страданието и края на безкрайността вътрешен и външен конфликт, но също и края на чудовищния, робската зависимост от задължителното мислене. Какво е това неописуемо, невероятно освобождение!
Екхарт Тол
Предишна
1
2
(Текуща)
3
Следваща