Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Терапия" - страница 2
Аз съм за "инструменти", а не за "училища" на терапията. За мен терапевтичните школи се съревновават подобно на религиите или дори култовете, като всички твърдят, че знаят причината и имат най-добрия метод за лечение на хората.
Дейвид Бърнс
Няма "крайна цел на терапията". Мисленето, че има някаква крайна или универсална цел на терапията, е една от най-фундаменталните грешки в нашата област. За мен тази концепция е доста арогантна, сякаш терапевтите са някакви духовни експерти, които знаят какви трябва да бъдат човешките същества.
Дейвид Бърнс
Въпреки че никое лечение никога няма да бъде панацея, изследователските проучвания показват, че когнитивната терапия може да бъде полезна за различни нарушения в допълнение към депресията.
Дейвид Бърнс
Когнитивната терапия е бързодействаща технология за промяна на настроението, която можете да се научите да прилагате сами. Тя може да ви помогне да премахнете симптомите и да изпитате личен растеж, за да можете да сведете до минимум бъдещите разстройства и да се справите по-ефективно с депресията в бъдеще.
Дейвид Бърнс
Това, което ме натъжава, е да виждам пациенти, които ходят на терапия от години и години без промяна, но продължават да ходят при същия терапевт. За мен това не е правилно.
Дейвид Бърнс
Градината е кинетично произведение на изкуството, а не обект, а процес, отворен, биоразградим, възпитателен, като всички женски артистични умения. Градината е най-добрата алтернативна терапия.
Джърмейн Гриър
Нито една конвенционална терапия не може да ни освободи от дълбока и постоянна психическа болка. Чрез молитвата намираме това, което не можем да намерим другаде: мир, който не е от този свят.
Мариам Уилямсън
Гастрономията е най-голямата форма на терапия, на която всеки може да бъде изложен.
Марко Пиер Уайт
Позитивната психология не е предназначена да замени терапията или фармакологията. Така че, когато съм депресиран, тревожен или в паника или посттравматично стресово разстройство, аз съм за терапии, които ще работят. Позитивната психология е друга стрела в колчана на публичната политика и психология, чрез която можем да издигнем благосъстоянието над нулата.
Мартин Селигман
Извивките на гаргойлите бяха единствената терапия, която имахме.
Саша Мартин
Никой пряк път, който се опитва да заобиколи търпеливото разкриване на истинския характер на Бог и нашата връзка с него като негови деца, не може да успее да осигури дългосрочна духовна терапия.
Синклер Фъргюсън
Революционната идея на когнитивната терапия е, че депресията не е емоционално разстройство. Всички лоши чувства, които имаме при депресия, произтичат от негативни мисли, следователно лечението трябва да е свързано с предизвикване и промяна на тези мисли.
Том Батлър-Бодън
Чистенето за мен се явява вид терапия. Всеки път, когато ми е нужно да взема отговорно решения или се притеснявам за някой проблем, аз започвам пълно чистене.
Хали Бери
Ако мозъкът очаква, че лечението ще работи, той изпраща в кръвта лечебни химикали, което улеснява това. И обратното е еднакво вярно и еднакво мощно: Когато мозъкът очаква, че терапията няма да работи, това не е така. Нарича се "ноцебо" ефект.
Брус Липтън
Съгласих се да отида на терапия, защото смятах, че сексуалната ми ориентация не играе специална роля, но се оказа, че личностните връзки са тясно взаимосвързани. Отсечете парче и унищожете останалото.
Гарард Конли
Получената и дадената любов е най-добрата форма на терапия.
Гордън Олпорт
Областите на клиничната психология и психиатрия съществуват специално, за да помогнат на емоционално нестабилните да станат по-стабилни и да водят по-щастлив и здравословен живот. За разлика от епохите на Винсент ван Гог и Ейбрахам Линкълн, сега има професионална помощ за тези, които страдат от емоционални заболявания. Лечението може да изисква терапия или дори лекарства, но надеждата вече е достъпна всеки ден в почти всеки град в цивилизования свят.
Дейвид Либерман
Проблемът с повечето терапии е, че ви помага да се почувствате по-добре. Но не ставаш по-добър. Трябва да го подкрепите с действие, действие, действие.
Албърт Елис
Фройдистката традиция никога няма да умре напълно, защото има няколко добри точки. Например, хората имат мотиви и мисли, за които не знаят. Повечето от когнитивната терапия вече са възприели подобна идея. От друга страна, частта от психоанализата, свързана с взаимоотношенията - където трябва да имате дълбока, емоционална връзка с клиента - мисля, че ще бъде ритната в зъбите един от тези дни.
Албърт Елис
Бих искал да бъда запомнен като един от хората, основали, идеологически и практически, когнитивно-поведенческата терапия и които са пионери в мултимодалната или интегрирана терапия.
Албърт Елис
Много съм щастлив. Харесвам работата си и харесвам различните й аспекти – обикаляне по света, преподаване на евангелието според св. Албърт – това ми харесва. И виждам клиенти, правя групова терапия, пиша книги.
Албърт Елис
Психотерапията е практика, която ангажират много различни професионални дисциплини. Психиатрите също са лекари и все повече предлагат лекарства и правят все по-малко реална терапия.
Джед Даймънд
Предишна
1
2
(Текуща)
3
Следваща