Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Терапия"
Когато обичаш някого, винаги си мислиш, че ти си длъжна да му помогнеш да се промени. Това е типично женска илюзия. Любовта не може да бъде терапия.
Изабел Аджани
Когнитивната терапия се стреми да облекчи психологическите стресове чрез коригиране на дефектни концепции и автосигнали. Чрез коригиране на погрешните вярвания можем да намалим прекомерните реакции.
Аарън Бек
Бяхме млади. Беше ни скучно. А старата машина за електрошокова терапия беше точно под стълбите в кутия до Хувър.
Огастин Бъроуз
Актьорската игра е отлична терапия. Вместо това да страдаш сам, ти правиш така, че другите да страдат за теб.
Софи Марсо
Ако получите диагноза, започнете терапия, поддържайте добро отношение и запазете чувството си за хумор.
Тери Гар
Когнитивната терапия се основава на идеята, че когато промените начина, по който мислите, можете да промените начина, по който се чувствате и се държите. С други думи, ако успеем да се научим да мислим за другите хора по по-позитивен и реалистичен начин, ще бъде много по-лесно да разрешаваме конфликти и да развиваме възнаграждаващи лични и професионални отношения.
Дейвид Бърнс
Едно хубаво нещо относно това да участваш във филм е, че е добра терапия.
Дензъл Уошингтън
Всичките ми проблеми са доста сложни - трябва ми цял роман, за да се справя с тях, а не разказ или филм. Това е като лична терапия.
Мануел Пуиг
Доказано е, че масажната терапия облекчава депресията, особено при хора, които имат синдром на хронична умора; други проучвания също предполагат полза за други популации.
Андрю Уейл
Бях използвал еклектична терапия и поведенческа терапия върху себе си на 19-годишна възраст, за да преодолея страха си от публично говорене и от приближаване на млади жени на публично място.
Албърт Елис
Някои търсят комфорта в кабинета на терапевта си, други се отправят към кръчмата в ъгъла и се гмуркат в халба, но аз избрах бягането като моя терапия.
Дийн Карнасис
Актьорството е терапия. Запазващ контактът с твоите чувства.
Диего Луна
В Ню Йорк всички ходят на терапия.
Клеър Дейнс
Онези артисти, които казват, че по някакъв начин терапията или анализът ще осуети тяхната креативност, са напълно погрешно информирани. Абсолютно обратното: отваря затворени врати.
Пол Шрейдър
Днес милиони американци приемат хранителни добавки, практикуват йога и интегрират други естествени терапии в живота си. Това са всички превантивни мерки, които ще ги предпазят от лекарския кабинет и ще намалят разходите за лечение на сериозни проблеми като сърдечни заболявания и диабет.
Андрю Уейл
Винаги, когато пиша за психично здраве и интегративни терапии, ме обвиняват, че съм предубеден срещу фармацевтичните продукти. Така че нека да бъда ясен - интегративната медицина е разумно приложение както на конвенционални, така и на доказателни природни терапии.
Андрю Уейл
По-кратките дневни часове могат да повлияят на съня, производителността и душевното състояние. Светлинната терапия, известна още като фототерапия, може да помогне. Той използва светлинни кутии, излъчващи светлина с пълен спектър, за да симулира слънчева светлина.
Андрю Уейл
Колкото повече здравословни връзки има едно дете, толкова по-вероятно е то да се възстанови от травма и да процъфти. Връзките са агенти на промяната и най-мощната терапия е човешката любов.
Брус Пери
Поради моето биполярно разстройство, аз съм склонна към тези смесени състояния, които са депресирани, но силни и развълнувани. Така че мога да бъда ужасно раздразнителна. Ходя на когнитивна поведенческа терапия, за да не крещя на децата си.
Айлет Уолдман
Мислех си глупаво, че фройдистката психоанализа е по-дълбока и по-интензивна от други, по-директни форми на терапия, така че бях обучен в нея и я практикувах. Тогава открих, че интензивно навлиза във всяка неуместност под слънцето - и че не работи. Хората получиха представа какво ги притеснява, но почти не направиха нищо, за да се променят.
Албърт Елис
Мери се намръщи. Лекар-вампир. Говорете за проучване на алтернативните ви терапии.
Дж. Р. Уорд
Терапиите ми продължиха завинаги.
Морис Сендак
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща