Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Принц" - страница 2
Не съм фермерът, за когото се представях, но се надявам, че ще мога да те накарам да се влюбиш в мен отново, този път като принц, един ден. Имахме ужасно начало - това не означава, че не можем да имаме по-добър край.
Мери Пиърсън
Когато бях на около 12 или 13, баща ми ми подари "Малкият принц". Той се увери, че знам, че това е специална книга. Бях виждал името на Антоан дьо Сент-Екзюпери, но ми се стори много френско име и не се вълнувах от него като човек.
Петер Сис
Ако бих използвал нещо от "Малкият принц", дори някакъв малък цитат, всичко това е защитено с авторски права във Франция. Подобно на Уолт Дисни в тази страна, това е национално богатство.
Петер Сис
Страхувам се, че хората ще си помислят, че преилюстрирах "Малкият принц", когато всъщност това беше по-скоро почит към него като отдаден пилот и човек, който вярваше в доброто на хората.
Петер Сис
О, три пъти глупави сме ние, които като новородени принцове, плачещи в люлката, не знаят, че има царство пред тях, тогава нека сладката ръка на нашия Господ ни изправи и изкова и разсече възлите на гордостта, самолюбието и светопреклонението и изневяра, за да ни направи камъни и стълбове в дома на Своя Отец.
Самюел Ръдърфорд
Всеки човек по природа е роден свободен; по природа никой човек не излиза от утробата под никакво гражданско подчинение на крал, принц или съдия.
Самюел Ръдърфорд
Всеки, който трябва да има думата "чаровен" в името си, вероятно не е – просто погледнете всеки сайт за запознанства, където мъжете използват "чаровен принц" в описанието си.
Сара Пинбъра
Тази вечер той се усмихваше като зъл принц, избягал от звездите, готов да я вдигне в небето.
Стефани Гарбър
Никога не разбирам защо жените смятат, че драмата и глупостите са привлекателни за момчетата. Те не са. Ще бъда много ясен по въпроса, дами, така че обърнете внимание: Очарователният принц не идва да спасява лудички.
Такър Макс
- Просто се опитваш да ми влезеш в главата. - Не, малък принце. Ти беше този, който се качи в моята.
Томи Адейеми
Младите милосърдни принцове винаги са смели.
Шарл Перо
Разбрах, че търсенето на ментор се е превърнало в професионален еквивалент на чакането на Чаровния принц. Всички сме израснали в приказката "Спящата красавица", която инструктира младите жени, че ако просто изчакат пристигането на своя принц, ще бъдат целунати и откарани на бял кон, за да живеят дълго и щастливо. Сега на младите жени се казва, че ако успеят просто да намерят правилния наставник, ще бъдат избутани нагоре по стълбата и ще бъдат отведени в офиса в ъгъла, за да живеят дълго и щастливо. Още веднъж учим жените да бъдат твърде зависими от другите.
Шерил Сандбърг
Искам точния човек. Истинският. Не някой скучен принц на бял кон, толкова съвършен, че чак да ти се догади. Не на мен тия. Искам някой дето си има и недостатъци и всичко.
Джесика Парк
Целуването на жабата, за да вземете принца, е загуба на съвършено добра жаба.
Джим Бентън
Интелектуалецът стои над принца, над царя.
Жак Льо Гоф
Избирайте принца внимателно и с основателна причина, защото е лесно да поставим владетел, но е трудно да го изместиш.
Алоис Ирасек
И този прекрасен млад принц се е влюбил в никого от нищото - както понякога правят принцовете, макар и не толкова често, колкото вярвате в романтичната традиция.
Кейт Сондърс
Той беше като принц на бял кон, докато не почервеня от срам по своят стопанин.
Лучана Литицето
Един главнокомандващ не е предпазен от заповед на министър или на принц, намиращ се далеч от полето на действие и познаващ зле или въобще не познаващ последното състояние на нещата.
Наполеон Бонапарт
Ах, мъничък принце, така постепенно разбрах твоя малък тъжен живот. Дълго време единственото ти развлечение е било сладостта на слънчевите залези.
Антоан дьо Сент-Екзюпери
Само децата знаят какво търсят - каза Малкият принц. - Възрастните никога нищо не разбират сами, а за децата е уморително все да им обясняват и обясняват.
Антоан дьо Сент-Екзюпери
Това е въпрос на дисциплина - каза ми по-късно малкия принц. - Когато се приготвиш сутрин, трябва да се погрижиш и за планетата.
Антоан дьо Сент-Екзюпери
Предишна
1
2
(Текуща)
3
Следваща