Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Разстройство" - страница 3
Твърде дълго предполагахме, че има един шаблон за човешката природа, поради което диагностицираме повечето отклонения като разстройства. Но реалността е, че има много различни видове умове. И това е много хубаво нещо.
Джона Лерър
Работохолизмът е пристрастяващо разстройство, при което работата е единственото нещо, което ви дава чувство за вътрешна удовлетвореност и самочувствие.
Едмънд Борн
Котките... са като деца с четири крака с плакати за обсесивно-компулсивното разстройство.
Каролин Нап
Съществува тенденция да се смята всичко в човешкото поведение, което е необичайно, недобре познато или неразбрано, като невротично, психопатично, незряло, перверзно или израз на някакъв друг вид психологическо разстройство.
Алфред Кинси
Между хоби и психическо разстройство има много тънка граница.
Кати Лети
Учените постигнаха изключителен напредък в разбирането на мозъка и неговите разстройства.
Кей Редфийлд Джеймисън
Никой никога не говори за проблеми като дисоциативно разстройство на идентичността, фуга или психотични сривове в нещо друго, освен в най-негативната светлина. Никой никога не говори за това как личността прави този тип неща, за да се защити, да се спаси или колко мощна и ефективна е тя.
Лиса Ангър
Гей активистите твърдят, че тъй като не се абонирам за политическия им дневен ред, аз съм хомофоб, което означава, че имам психично разстройство - защото това са фобиите.
Лора Шлезинджър
Да бъдеш луд е социално понятие; за да се разпознаем менталните разстройства, ние използваме социални мерки.
Карл Густав Юнг
Предишна
1
2
3
(Текуща)
Следваща