Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Разстройство" - страница 2
Наказанието на всеки разстроен ум е неговото собствено разстройство.
Августин
Позитивната психология не е предназначена да замени терапията или фармакологията. Така че, когато съм депресиран, тревожен или в паника или посттравматично стресово разстройство, аз съм за терапии, които ще работят. Позитивната психология е друга стрела в колчана на публичната политика и психология, чрез която можем да издигнем благосъстоянието над нулата.
Мартин Селигман
Дори и да сте без пари и отчаяни за какъвто и да е вид платена заетост, трябва да изчислите кои са идеалните работни места за вас, ако искате да избегнете бъдещи разстройства.
Найджъл Къмбърланд
Любовта е или прекрасно нещо, или психологическо разстройство в зависимост от вашата гледна точка. Ясно е едно: успешните хора се задвижват от любовта като положителна сила.
Найджъл Къмбърланд
По ирония на съдбата някои от най-упоритите ни навици и разстройства са продукти на нашата пластичност.
Норман Дойджи
Ако злото е ерозия на емпатията, а ерозията на емпатията е форма на заболяване, тогава злото се оказва нищо повече от особено ужасно психологическо разстройство.
Пол Блум
Докато сънят е очевидно жизненоважен за емоционалното благополучие, какво точно има за съня, който е толкова необходим? Както се оказва, разстройствата на настроението са силно свързани с ненормални модели на сънуване.
Андрю Уейл
Според моя опит, колкото повече хора имат, толкова по-малка е вероятността те да бъдат доволни. В действителност има много доказателства, че депресията е "болест на богатството", разстройство на съвременния живот в индустриализирания свят.
Андрю Уейл
Практикуването на редовно, внимателно дишане може да бъде успокояващо и енергизиращо и дори може да помогне при здравословни проблеми, свързани със стреса, вариращи от панически атаки до храносмилателни разстройства.
Андрю Уейл
Поразен съм от красивото разстройство на поезията, вечната девственост на думите.
Теодор Рьотке
Подобно на тези редки състояния, които карат собствената имунна система на човека да се самонапада, депресията е разстройство, при което азът атакува себе си.
Терънс Риъл
Революционната идея на когнитивната терапия е, че депресията не е емоционално разстройство. Всички лоши чувства, които имаме при депресия, произтичат от негативни мисли, следователно лечението трябва да е свързано с предизвикване и промяна на тези мисли.
Том Батлър-Бодън
Неуспехът да инвестира в гражданско правосъдие е пряко свързан с увеличаването на престъпното разстройство. Колкото повече хора чувстват, че има несправедливост, толкова повече става част от психиката им.
Фридрих Шелинг
Исках да направя някакъв вид видео за идеята, че потребителите на YouTube трябва да имат някакво разстройство на личността, нещо правилно, за да правят това, което правим. Да се поставяме пред камера през цялото време, да бъдем толкова отворени пред камера през цялото време, да имаме конвенции с нашето име в него. Трябва да има нещо.
Шейн Доусън
Депресията е сериозно, често подценявано психично разстройство.
Яел Адлер
Прекариатизираният ум е човек без котва, който прелита от субект на субект, в крайна сметка страдащ от разстройство с дефицит на вниманието. Но той е и номадски в отношенията си с други хора.
Гай Стендинг
Преди да започна да стачкувам в училище, нямах енергия, нямах приятели и не говорех с никого. Просто седях сама вкъщи, с хранително разстройство. Всичко това вече го няма, откакто намерих смисъл в свят, който понякога изглежда плитък и безсмислен за толкова много хора.
Грета Тунберг
Това не означава, че не чувствам собствената си скръб, която може да удари силно в неочаквани моменти. Просто разказването не предизвиква автоматично моето разстройство, както предполагат хората. Занимавам се повече с тяхната реакция, отколкото с моята и затова трябва да изберете времето.
Деб Калети
Цикличното познание е ум - знание - колкото и обширно и обхващащо да бъде ума. Това е структурно знание. Това е само един начин на познаване; но този режим е изключително важен в ситуации, в които преобладават разстройство, объркване и емоционални пристрастия. Той не заема мястото на прякото преживяване, независимо дали е на лично или духовно ниво; но дава възможност на опитващия да постави своя опит в референтна рамка, която разкрива тяхното еонично значение - т.е. функцията, която те заемат през целия живот.
Дейн Ръдиар
Аз съм за унищожаването, агресията, мразенето на нещата. Вече не понасям нещата. Смятаме, че сривът идва, защото животът ни е в лошо състояние. Но може би идеите причиняват разстройството. Нещо се опитва да пробие и причинява разстройството.
Джеймс Хилман
Вероятно сте най-лошата вещица в цялото училище. Щом възникне някакво разстройство, почти сигурно ще се окажете в самия му център.
Джил Мърфи
По-добре е да се отнасяте положително към живота, отколкото негативно. Аз съм англичанин и ми е трудно. У нас ентусиазмът се счита за психично разстройство с принудителна хоспитализация. Това има нещо общо с времето, храната и разпада на империята. Всъщност за британците е по-лесно да се намръщят, отколкото да са ентусиазирани.
Джо Оуен
Предишна
1
2
(Текуща)
3
Следваща