Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Разстройство"
Аз вярвам в дългото, продължително разстройство на сетивата, за да се постигне неизвестното.
Джим Морисън
Аутизмът е неврологично разстройство. Не е причинено от лошо родителство. Това се дължи на, знаете ли, анормално развитие на мозъка. Емоционалните вериги в мозъка са анормални. И също така има разлики в бялото вещество, което е компютърните кабели на мозъка, които свързват различните мозъчни отдели.
Темпъл Грандин
Аутизмът е изключително променливо разстройство.
Темпъл Грандин
Ако търгувате с автентичността си за безопасност, може да изпитате следното: тревожност, депресия, хранителни разстройства, пристрастяване, ярост, обвинение, негодувание и необяснима скръб.
Брене Браун
Едно от толкова лошите неща за депресията и биполярното разстройство е, че ако нямате предварително осъзнаване, нямате представа какво ви е ударило.
Кей Редфийлд Джеймисън
Един на всеки четирима в тази страна страда от умствени разстройства. Помисли си за трима свои близки приятели и ако те изглеждат напълно наред, значи четвъртият си ти.
Ан Ландърс
Депресията е наречена световен проблем номер едно в общественото здраве. Всъщност депресията е толкова широко разпространена, че се счита за обикновена настинка на психиатрични разстройства. Но има мрачна разлика между депресията и настинката. Депресията може да ви убие.
Дейвид Бърнс
За емоционални разстройства разходките и различни видове физическа активност са много добри. Какво може да направи с човек плуването, движение във вода! След водни процедури вие ставате просто друг човек.
Наталия Бехтерева
Оттогава доминират два опита в мен: философия и трагичното разстройство на целия ни земен кошер.
Олаф Стейпълдън
Поради моето биполярно разстройство, аз съм склонна към тези смесени състояния, които са депресирани, но силни и развълнувани. Така че мога да бъда ужасно раздразнителна. Ходя на когнитивна поведенческа терапия, за да не крещя на децата си.
Айлет Уолдман
Къде би бил мемоарът без биполярни писатели? Искам да кажа, ето какво - цялото това надделяне наистина е много ясен симптом на биполярно разстройство. И не казвам, че всеки, знаете ли, не обвинявам всеки мемоарист, че е биполярен. Но мисля, че по някакъв начин това е нещо като подарък.
Айлет Уолдман
Научих, че страдам от биполярно разстройство II, по-малко сериозен вариант на биполярно I, което някога е било известно като маниакална депресия. Информацията беше естествено плашеща; до 1 на всеки 5 души с биполярно разстройство ще се самоубият, а процентът може дори да бъде по-висок за страдащите от биполярно II.
Айлет Уолдман
Хомеопатията има огромно значение при обръщане на заболявания като диабет, артрит, бронхиална астма, епилепсия, кожни изригвания, алергични състояния, психични или емоционални разстройства, особено ако се прилага в началото на заболяването.
Георгос Витулкас
Целта в живота ми е да имам психиатрично разстройство, кръстено на мен.
Даринда Джоунс
Отне ми години, за да разбера, че разстройството е разстроено и бурността не е същото като страстта. Любовта не е драма.
Деб Калети
Бихте могли да вкарате объркването, разстройството и притесненията си във всяка книга, която четете. Можете да ги подредите там и да излезете с малко по-изправена глава. Не знам защо историите са работили по този начин, но са го направили.
Деб Калети
Паркинсонът е описан като прогресиращо идиопатично невродегенеративно разстройство, мозъчно заболяване, което ще се влоши с времето, за което все още не е установена причина.
Дейвид Пърлмътър
Понякога етикетирането е само полезно, както при ОКР. След като сте етикетирани, можете да се лекувате. В други случаи етикетирането води до тирания, както при детското биполярно разстройство в САЩ.
Джон Ронсън
Тъй като преподавам и пиша за депресия и биполярно заболяване, често ме питат кой е най-важният фактор при лечението на биполярно разстройство. Моят отговор е компетентност. Емпатията е важна, но компетентността е от съществено значение.
Кей Редфийлд Джеймисън
Нека наречем нещата с техните имена - много пъти, когато сте вегетарианец, това е просто не особено ефективно хранително разстройство.
Лена Дънам
Когнитивната терапия е бързодействаща технология за промяна на настроението, която можете да се научите да прилагате сами. Тя може да ви помогне да премахнете симптомите и да изпитате личен растеж, за да можете да сведете до минимум бъдещите разстройства и да се справите по-ефективно с депресията в бъдеще.
Дейвид Бърнс
Педант е този, който страда от разстройство на ума.
Жул Ренар
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща