Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ярост"
Всичко, което е в съгласие със собствените ни желания, изглежда правилно. Всичко, което не е, ни хвърля в ярост.
Андре Мороа
Славата доведе до ярост моите врагове и досади на моите приятели.
Сара Бернар
Яростта е като кучка: точно както сляпата ражда кученца, така и слепите обвинения идват от ярост.
Плутарх
Склонен съм към завист. Това е една от трите ми емоции по подразбиране, като другите са алчност и ярост. Аз също съм изпитвал състрадание и щедрост, но само мимолетно и обикновено докато съм пиян, така че имам малко памет.
Огастин Бъроуз
Когато яростта ви задушава, най-добре е да не казвате нищо.
Октавия Е. Бътлър
Въпреки цялата им несвързаност и безсмислена ярост, тяхното послание е привлекателно за онези слоеве от населението, които копнеят за някакъв ред в живота си. Ако фанатиците обещаят да ги нахранят и да образоват децата им, те са готови да се откажат от удоволствията на CNN и BBC World.
Тарик Али
Твоят любим те нарича с чуждо име. Очите му се задържат твърде дълго върху най-добрия ти приятел. Той разказва с вълнение за момиче на работа. И огънят пламва. Ревността - тази отвратителна комбинация от притежание, подозрение, ярост и унижение - може да завладее ума ви и да застраши самата ви същност, докато съзерцавате своя съперник.
Хелън Фишер
Ако търгувате с автентичността си за безопасност, може да изпитате следното: тревожност, депресия, хранителни разстройства, пристрастяване, ярост, обвинение, негодувание и необяснима скръб.
Брене Браун
Кавга? Глупости, не сме се карали. Ако от време на време някой не изпада в ярост, какво му е хубавото да бъдем приятели?
Джордж Елиът
Яростта на лъвът е мъдростта на Бога.
Уилям Блейк
Винаги трябва да пазиш в себе си тази ярост, която ти е била дадена по рождение.
Венсан Касел
Разговорът за глобалното затопляне е в застой, тъй като свиващата се група отричащи хора избухват в ярост, когато се споменава.
Ал Гор
Ярост, паника, надежда - всичко изчезна, оставяйки само хладно отчаяние.
Розмари Роджърс
Настроението ми се промени и болката се превърна в ярост.
Ариел Шарон
Времето е чистилище, което изчисти цялата ярост от спомените ми.
Шандор Мараи
Перфектен материал за срещи, помисли си тя. Вампир със социалния еквивалент на пътната ярост.
Дж. Р. Уорд
Животът не е пълен само със звук и ярост. Освен това има пеперуди, цветя, изкуство.
Клод Симон
В един-единствен мълчалив момент яростта му, страхът му, унижението и безпомощността му бяха изчезнали. Тази сутрин той вярваше, че е ново творение. Той тихо заплака.
Лаура Хиленбранд
Треската е израз на вътрешна ярост.
Джулия Робъртс
Руската жена е страшна в яростта си и особено в борбата си за заплатата на собствения мъж.
Дмитрий Рогозин
Пазете се от яростта на търпеливия.
Том Кланси
Лукавата душа, когато я ласкаят, се превъзнася, а когато я оскърбяват, дохожда до ярост. А добрата душа нито на ласкателство се радва, нито негодува срещу оскърблението.
Ефрем Сирин
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща