Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бел"
Оформяйте добре вашите (дамски - бел.прев.) извивки - те могат да бъдат опасни, но не и избегнати.
Мей Уест
Сцените на това бойно поле биха излекували всекиго от войната (военолюбието – бел.прев.).
Уилям Шърман
Направете от живота си мисия, а не интермисия (антракт - бел.прев.).
Арнълд Хенри Гласоу
Ние (по време на студената война – бел.цит.) не бяхме изправени пред конфликт с хора, които бяха готови да загинат за каузата си. Ние не бяхме в конфликт с хора, които бяха готови да убият толкова, колкото успят.
Джон льо Каре
Че защо да не говоря открито? Вие не говорите ли открито в тази страна (САЩ - бел.прев.)?
Джордж Стайнбренър
Кариерите изглежда не се градят по същия начин както през 80-те (на ХХ-ти век - бел.цит.)
Ким Уайлд
Шансът по този начин (чрез случаен процес - бел.цит.) да се появят по-висши форми на жовот е сравним с вероятността някое торнадо, смитащо боклуците из двора, да сглоби Боинг 747 от наличните материали в него.
Фред Хойл
Деветдесет процента от тях (художниците – бел.ред.) биват забравени десет минути след като напуснат този свят.
Едуард Хопър
Две от най-жестоките, най-примитивни наказания, които нашият град (Холивуд – бел.цит.) прилага към тези, които са изпаднали в немилост, са: празната пощенска кутия и мълчащият телефон.
Хеда Хопър
Истина, законност, добродетел, справедливост, кротост – (всичко това – бел.прев) може да се обедини в понятието "честност".
Квинтилиан
Но заради собственото ти добро не мога да престана и не преставам да говоря на тази тема (за дълга и за жертвите – бел.цит.) докато не се уверя, че ти си се избавил от това петно (егоизма – бел.цит.) в твоя иначе толкова благороден характер.
Хайнрих Маркс
Как ще я приемат ли (твоята драма – бел.цит.)? Предполагам по-скоро враждебно, отколкото положително. Доколкото знам и пътят на излючителния учен Лесинг не е бил обсипан с рози. Той е живял и си е отишъл от този живот като беден библиотекар.
Хайнрих Маркс
Въобще не се безпокоя, че тези, макар и неприятни (финансови – бел.цит.) съображения, ще те подтикнат към низки и раболепни постъпки. Въпреки побелялата ми глава, малко потиснатото състояние на духа и грижите, аз ще продължавам да се боря и да презирам низостта. За тебе, богато надарения от природата, с твоите преизобилни сили, това трябва дори да ти се струва невъзможно.
Хайнрих Маркс
Идеята (за картината "Стая в Ню Йорк", 1932 – бел.ред.) беше в главата ми дълго преди да я нарисувам. Дойде ми в ума, когато съзирах осветените интериори, докато се разхождах из градските улици през нощта, най-вече в района, където живея (Вашингтон Скуер, Ню Йорк - бел.ред.); въпреки че не става въпрос за конкретна улица или къща, а за синтез от много впечатления.
Едуард Хопър
Бел Еър, убеден съм, е създаден от някакъв дяволски садист, който нарочно реши да не използва компас или геодезист.
Граучо Маркс
Добре, вижте. разбирам. Вие сте от хората, които смятат, че трябва да помагат на прецакани хора. Или може би сте привлечени от опасни, неуравновесени хора. Но чуйте: аз не съм Едуард и ти не си Бела.
Майкъл Грант
Ефективният лидер пресъздава магията на великите актьори. Той се разграничава от тези, които ръководи, дори когато се идентифицира с тях (на думи – бел.цит.).
Алън Акселрод
Решението изисква не повече от секунди. Процесът (на подготовка – бел.цит.) преди това отнема толкова време, колкото изисква благоразумието.
Алън Акселрод
Първоначалният план (на пиесата – бел.цит.) е прекрасен и ако бъде добре осъществен, има шансове да стане виден паметник на литературата. Но ще се наложи да се сблъскаш и с по-големи трудности – преди всичко от страна на тези, чието самолюбие ще бъде уязвено, а също и заради това, че отпред не стои името на известен с критическата си дарба човек. Затова вестникът може да помогне да си създадеш репутация. И в тази връзка възниква въпросът: имаш ли намерение да се изявиш със своето име. За тебе е изключително важно да получиш известност и да докажеш своите критически способности, за да се сдобиеш с професура. От твоето писмо не почерпих обаче подобна увереност. Да ти помага Господ.
Хайнрих Маркс
Извивката (дамската - бел.прев.) е по-опасна и от меч.
Мей Уест
Това е (липсата на общуване между хората в ноеговите картини – бел.ред.) вероятно отражение на моята собствена, ако мога така да я нарека, самотност. Не знам. Може би е цялостно човешко състояние.
Едуард Хопър
Да се формулира един план и да се следва единствено той, е еднопосочно мислене. За да оцелеете и успеете в многопосочния свят, вие се нуждаете от повече от един план (за всяко едно начинание – бел.цит.).
Алън Акселрод
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща