Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Болница"
Болница - не е място да се разболявате.
Самюъл Голдуин
Първото изискване в болница е, че не трябва да навредите на болните.
Флорънс Найтингейл
Обичам трансатлантическите съдове. Това са разкошни болници за здрави хора.
Салвадор Дали
Живота - това е болница при която всеки пациент мечтае да се премести на друго легло.
Шарл Бодлер
Повечето хора умират при импровизирани обстоятелства на тормоз и объркване, независимо дали в болница или извън нея.
Джърмейн Гриър
Не можех да не си помисля: Тази кола ме отвежда в психиатрична болница и майка ми се отнася с нея като вечер с отворен микрофон в кафене в Гринуич Вилидж.
Огастин Бъроуз
Краткият ми престой в болницата вече ме убеди, че медицинската професия отваря вратата за всеки, който държи на враждебността към човешката раса.
Дж. Г. Балард
Писателят не трябва да мисли за критиката, така както войникът не трябва да мисли за болницата.
Стендал
Света е болница на неизлечимо болни.
Артур Шопенхауер
Библиотеката е болница за ума.
Алвин Тофлър
Силата на общността да създава здраве е далеч по-голяма от всеки лекар, клиника или болница.
Марк Хаймън
В Турция не ви е позволено да останете сами в болницата. Сестрата учи семейството как да прави нещата и някой винаги е там с пациента.
Мехмет Оз
Ако говеждото е вашата идея за "истинска храна за истински хора", по-добре живейте съвсем близо до истинска добра болница.
Нийл Барнард
Много хора, които не се нуждаят от психиатрични болници, все още са там, докато много от тези, които трябва да са в тях, не са там.
Жил Дельоз
Църквата е болница за грешниците, а не музей за светците.
Абигейл ван Бурен
Имах приятел, който работеше в болница. Той ми разказваше, че в последните си мигове хората не говорят за своя успех, за наградите си, за книгите, които са написали, или за това какво са постигнали. Говорят само за любовта си и за съжаленията, които носят в душите си. Мисля, че това казва всичко.
Брад Пит
Църквата не е организация, към която се присъединявате; това е семейство, където принадлежиш, дом, където си обичан и болница, където намираш изцеление.
Ники Гамбъл
Когато умра, не ме водете в болницата. Доведи ме на Анфийлд. Там съм роден и там ще умра.
Стивън Джерард
Бях израснал в привилегирована хиндуистка общност от горната каста; и тъй като баща ми работеше в католическа болница, ние живеехме в проспериращ християнски квартал.
Аравинд Адига
Всеки един от нас може да направи добро дело, всеки ден и навсякъде. В болници с отчаяна нужда от доброволци, в домове за възрастни хора, където нашите родители и баби и дядовци копнеят за усмивка, чуващо ухо, на улицата, на работните ни места и особено у дома.
Шари Арисон
Денят през 2004 г., когато рентгенологът ми каза, че имам инвазивен рак, тръгнах по коридора на болницата, търсейки телефон, за да се обадя на съпруга си, и почти виждах как страхът идва към мен като голяма черна сянка.
Джералдин Брукс
В болница хората трябва да могат да имат време за себе си.
Заха Хадид
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща